Global Trends

Het Grote Koffiediner

Een tot in de puntjes verzorgd 4-gangen diner waarin we zowel smaak als de herkomst van koffie ontdekken.
Toegang vanaf € 36
vrijdag 10 nov 2017, 19.00
vr 10 nov 2017, 19.00
Grote zaal
Reageer

Helaas, het Grote Koffiediner is helemaal uitverkocht!

Een bakkie pleur in de ochtend of een dubbele hazelnut Frappuccino op het station; koffiedrinkend Nederland kan niet zonder haar dagelijkse dosis cafeïne. En daarom brengen we met Het Grote Koffiediner een ode aan deze volksdrank. Het 4-gangen diner wordt begeleid door verschillende, speciaal geselecteerde koffies. Experts binnen de zogenoemde ‘koffie scene’ staan te popelen om een groter publiek kennis te laten maken met het grote smaakpalet dat koffie biedt. Maar er zit ook een bittere nasmaak aan zo’n bakkie. Bekend is dat koffieboeren massaal worden uitgebuit. Daarnaast bedreigt klimaatverandering hun plantages. Schuif aan in onze grote zaal en verdiep jezelf tijdens het diner in de duistere geheimen die dit zwarte drankje herbergt.

  • Chef Wai Lam van de Koffie Academie verzorgt de koffies bij de verschillende gangen. Bij de Koffie Academie werkt hij vol passie met koffie, van de bonen die geselecteerd op smaak bij kleine boeren vanuit de hele wereld komen tot het branden met de microrooster op locatie in Amsterdam.

  • Culinair redacteur Merijn Tol geeft haar ongezouten mening over alle gangen en gaat in op de gastronomische kant van koffie. Ziet ze toekomst in het zogenoemde Food & Coffee Pairing?
  • Ondernemer Lennart Clerkx (This Side Up) importeert eerlijke koffie en werkt nauw samen met geselecteerde koffieboeren. Hij zet zich in voor een duurzaam productieproces en meer transparantie binnen de productieketen. We proeven zijn geïmporteerde koffiebonen vanuit alle windstreken van de wereld.
  • Sjoerd Panhuysen is project manager bij Hivos, een internationale organisatie gericht op ontwikkelingssamenwerking. Hij is al ruim 15 jaar nauw betrokken bij het verduurzamen van de koffiesector en werkt in verschillende continenten met koffieboeren, vakbonden en bedrijven. Momenteel schrijft hij de Koffie Barometer 2018, een rapport over duurzame en eerlijke koffie productie en consumptie.
  • Via Skype praten we met Juan Pablo Lasso Argote, koffieboer in Colombia. Tijdens het diner serveren we ook koffie van zijn bonen. Hieronder een verslag van hoe het er op zijn boerderij aan toe gaat.
Toegang vanaf € 36
vrijdag 10 nov 2017, 19.00
Grote zaal