Global Trends

Het grijze goud

Waar de vergrijzing in Nederland door de meeste mensen wordt gezien als een groot probleem, zien sommige jongeren juist kansen.
dinsdag 4 feb 2014, 20.00
di 4 feb 2014, 20.00
Grote zaal

‘Jong ondernemend Nederland sla uw slag!' Vergrijzing als succesverhaal.

Waar de vergrijzing in Nederland door de meeste mensen wordt gezien als een groot probleem, is er een aantal gedreven jongeren dat juist kansen ziet in de steeds groter wordende doelgroep senioren. Zij zien in dat de hedendaagse ‘oudere’ niet wil worden weggezet als versleten en afgedankt. Velen van hen voelen zich immers nog jong en vitaal en willen midden in de samenleving van het leven blijven genieten. De vergrijzende generatie heeft het kapitaal om dit te realiseren, maar wie gaat het faciliteren?

Dinsdag 4 februari praten we in de Meet Up verder met Camiel Zwart (documentairemaker). Ook zijn onder anderen te gast: Arjan in ’t Veld (Bureauvijftig) die zijn geld verdient aan dit grijze goud, Frits Spangenberg over zijn boek De grenzeloze generatie, en de eeuwige jeugd van hun opvoeders, Thecla Rondhuis (zelf een ‘nieuwe oudere’ en filosofe) en Jan Baars (bijzonder hoogleraar interpretatieve gerontologie, UvH).