Creatieve Industrie

Het goede leven

Liefde voor het leven! Deze keer in What's Up? producten, diensten, apps en initiatieven waar je blij van wordt!
dinsdag 7 apr 2015, 20.00
di 7 apr 2015, 20.00
Studio

Het is lente; laat het grote genieten maar beginnen! Deze What’s Up? staat volledig in het teken van het goede leven. En wat geeft er nou een fijner gevoel dan goed zorgen voor jezelf en lief zijn voor elkaar? We praten tijdens deze editie van What’s Up? met ondernemers en makers die het leven een stukje leuker maken!

Morning Gloryville
Rave your way into the day: dat kan bij Morning Gloryville! Creatief marketeer Sarah-Jane Threipland pikte deze wereldwijde trend op in London en introduceerde het in Amsterdam. Dansen geeft je een shot endorfine; het stofje dat je een geluksgevoel geeft. Deze rave duurt van 6:30 uur (ja, dat is inderdaad half zeven s‘ ochtends!) tot 10:00 uur zodat je voor je werk even helemaal los kunt gaan: je begint je dag dus helemaal happy! Hoe krijgt Sarah-Jane Amsterdam aan het dansen en zorgt ze dat we allen besmet raken met dit wereldwijde fenomeen?

Di-vers Good Food Daily
Goed eten is goed leven, dat weten we allemaal. Maar eerlijk is eerlijk; na een drukke dag heb je soms gewoon geen zin meer om na te denken over gezond eten. Daarom bedacht Elric de dienst Di-vers: vijf volledig bereide maaltijden per dag die thuis afgeleverd worden. Dus nooit meer boodschappen doen, niet meer koken en toch super gezond eten. Di-vers gelooft dat iedereen het beste weet wat bij hem past, daarom kun je persoonlijke wensen aangeven. Er staan zelfs voedingsdeskundigen klaar voor het geval je speciale doelstellingen hebt op het gebied van sport die je met voeding kunt versterken. Hoe runt Elric deze operatie en waarin onderscheidt hij zich van andere voedselbox-bezorgdiensten?

Happy Deed
Waar word je nu echt gelukkig van? Deze vraag hield Gijs en zijn partner Henk-Jan Berkhoff bezig en leidde uiteindelijk tot de app Happy Deed. Als iedereen belangeloos één keer iets goeds doet voor een ander, ziet de wereld er een stuk mooier uit! Meld je aan en de app kiest een willekeurig moment voor je om iemand anders gelukkig te maken. Deel je daad met je vrienden via social media om hen ook te inspireren een ander blij te maken. Want het goede leven leef je niet alleen!

Happy Deed

Van Gogh op gevoel
Wist je dat onze hersenen hetzelfde reageren op kunst als op liefde? Het Van Gogh Museum wilde die feel good sensation ook toegankelijk maken voor diegenen voor wie het misschien niet zo vanzelfsprekend lijkt om een museum te bezoeken en ontwikkelde een programma voor zowel blinden en slechtzienden als hun ziende vrienden, familie en begeleiders. Met speciale 3D-technieken liet het museum reliëfproducties maken van een aantal van Van Gogh’s schilderijen. Deze kunst mag je dus aanraken en door de toevoeging van geur- en geluidseffecten wordt er een beroep gedaan op al je zintuigen. Ann Blokland legt uit hoe de werken gemaakt worden en hoe je als museum innovatief blijft en aansluiting blijft vinden op je publiek. Wat zijn de eerste reacties van de bezoekers?

dinsdag 7 apr 2015, 20.00
Studio
Deze 45 mensen waren aanwezig