Creatieve Industrie

Het ei van Columbus

Hoe kom je tot innovatie die ertoe doet? Leer zelf disruptief denken.
donderdag 8 jun 2017, 19.30
do 8 jun 2017, 19.30
Studio
Reageer

Hoe kom je tot innovatie die ertoe doet? 'Het ei van Columbus' is een praktische methode die je helpt om zelf een grensverleggend innovatief concept te kunnen ontwikkelen. Schrijfster Monique Juffermans legt uit hoe je disruptief kunt leren denken en hoe je tot een innovatief concept komt met deze methode. Kom binnen met een probleem en ga weer weg met een succesvolle vernieuwende oplossing.

Het ei van Columbus geeft tips over hoe je out of the box en disruptief kunt leren denken. Ons brein is gewend om vaste patronen te volgen. Als je het niet provoceert en traint, kom je niet tot een ‘ander’ inzicht. 95% van de mensen is linksbreinig (analytisch denkend) en 5% is rechtsbreinig (creatief denkend). Breng je hersenen in balans en kom tot ideeën van toegevoegde waarde! Denk aan een bal voor kinderen in ontwikkelingslanden zonder elektriciteit. De bal laadt tijdens het voetballen op, zodat de kinderen ’s avonds een lamp in de bal kunnen steken en hun huiswerk kunnen maken.

Eén van de meest gewaardeerde managementstrategen ter wereld, Michael Porter, geeft aan dat toekomstige bedrijven alleen nog maar winst zullen maken als ze hun groei koppelen aan het oplossen van een maatschappelijk of wereldprobleem. Bedrijven van de toekomst brengen vernieuwing, zijn in staat hun DNA te koppelen aan latente behoeften van doelgroepen, lossen een relevant maatschappelijk probleem op en zijn daarom van grote betekenis voor de samenleving. Voor de totstandkoming van dit boek zijn interviews gehouden met 12 vooraanstaande conceptdenkers over hun werkwijze, waaronder Daan Roosegaarde, Edward de Bono, Erwin Olaf, Lidewij Edelkoort, Piet Hein Eek, Erik Kessels, Frank Tjepkema, Rob Wagemans, Wim Michels, Goos Geursen, Jan Jansen en Joep van Lieshout. Het is niet zo moeilijk om te innoveren. Je hoeft alleen maar te beginnen. Dit boek helpt je op weg.

donderdag 8 jun 2017, 19.30
Studio
Deze 60 mensen waren aanwezig