Global Trends
De Nederlandse Uitgave van Drawdown

Het Drawdown Feest der Klimaatoplossingen

Gezamenlijk de hoop terugbrengen in het - met regelmaat angstaanjagende - klimaatdebat.
donderdag 8 nov 2018, 20.00
do 8 nov 2018, 20.00
IJ Zaal

Drawdown is het moment waarop de concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer op jaarbasis begint te dalen. Project Drawdown is een onderzoeksproject en New York Times bestseller, onder redactie van Paul Hawken. De Nederlandse vertaling van het boek verschijnt op 8 November, en dat vieren we samen met de Drawdown partners en crowdfunders en Drawdown research director Chad Frischmann.

Tijdens het Feest der Klimaatoplossingen wordt het boek overhandigd aan de partners en crowfunders. Ook gaan we met Drawdown aan de slag. Gezamenlijk gaan we in Nederland weer hoop terugbrengen in het – met enige regelmaat diep angstaanjagende – klimaatdebat; door aan integrale oplossingen te werken. Drawdown gaat over terugdringen én verwijderen van CO2. Wij noemen dat Climate Cleanup. Ondernemers die zich daarmee bezighouden, hebben zich onder die naam verenigd, en dit wordt daarom de naam van ons Drawdown platform. Het boek leest als een schatkamer. Geweldig om deze schatkamer met jullie te mogen ontsluiten.

 

 

Chad Frischmann – Vice President & Research Director Project Drawdown

Chad is de hoofdonderzoeker en architect van de methodologie en modellen achter Project Drawdown. In samenwerking met milieuactivist Paul Hawken en een wereldwijd team van onderzoekers en thought leaders heeft Chad geavanceerde modellen ontworpen om ’s werelds meest effectieve klimaatoplossingen te beoordelen en te bepalen.
Met een multidisciplinaire achtergrond in overheidsbeleid, mensenrechten, duurzame ontwikkeling en milieubehoud, biedt Chad een systeem aanpak van onderzoek en strategisch leiderschap.

Eerder was Chad de Senior Program Officer van het Europaeum, een vereniging van vooraanstaande Europese universiteiten; onderwezen aan de Universiteit van Oxford en de University of California in Berkeley; en werkte als consultant en onderzoeker voor tal van organisaties, van kleine grassroots non-profits tot VN-agentschappen zoals UNESCO en het Internationaal Fonds voor landbouwontwikkeling. Chad’s gesprekken waren te zien aan o.a. de Universiteit van Oxford, Harvard, COP23 in Bonn, World Business Council on Sustainable Development, 1% voor de Planet Global Summit, Engineering for Change, ISEN Climate Change Symposium, University of California in Berkeley, de universiteit van Washington, en het Carbon Leadership Forum.

donderdag 8 nov 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 101 mensen waren aanwezig