De Stad

Het Amsterdamse fietsgedrag

Hoe gedragen de fietsende Amsterdammers zich op de weg?
dinsdag 1 mrt 2016, 20.00
di 1 mrt 2016, 20.00
IJ Zaal

In deze zevende editie van Bike & City staat het fietsgedrag van de stedeling centraal en onderzoeken we hoe fietsgedrag beïnvloed zou kunnen worden. Waarom kiezen we voor de fiets of voor andere vervoersmiddelen? Is dat allemaal uit gewoonte of zijn er andere redenen voor? En hoe kunnen we deze keuzes beïnvloeden? Ook gaan we kijken naar de vooroordelen die er zijn van de Amsterdamse weggebruiker en of die vooroordelen ook kloppen.

The Light Companion

Innovatiebureau Springlab realiseert producten die mensen in beweging brengen. Zo ook The Light Companion. De grootste frustratie voor fietsers zijn de verkeerslichten. Er zijn er teveel en ze zijn vaak slecht afgesteld. Hierdoor neemt de aantrekkelijkheid van de fiets af. Daarom is SpringLab doormiddel van een open innovatie traject op zoek gegaan naar een oplossing en heeft die gevonden in The Light Companion: Het eerste persoonlijke fietsverkeerslicht ter wereld. Jan-Paul de Beer komt hierover vertellen.

Toury

Schermafbeelding 2016-02-23 om 18.49.42Met de Toury app op je mobiel maak je van fietsen een virtuele wedstrijd. Je neemt het op tegen jezelf en anderen of je stelt een ploeg samen met vrienden of collega’s. De app geeft je inzicht in je autokosten, CO2-besparing en hoeveel calorieën je verbrandt door te fietsen. Fietsen met Toury doe je niet alleen voor jezelf. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is fietsen niet vanzelfsprekend omdat ze een spierziekte hebben. Voor die kinderen is er Spieren voor Spieren. Toury doneert aan Spieren voor Spieren voor elke rit die je via de app registreert. Roel Stevens en Norbert Mol zijn aanwezig vanavond.

dinsdag 1 mrt 2016, 20.00
IJ Zaal
Deze 78 mensen waren aanwezig