Let op: Dit programma wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2022. Houd onze website in de gaten.

Door de huidige Corona-maatregelen is dit programma gratis & online te bekijken via onze LIVECAST. Reserveer snel om toegang te krijgen tot de live uitzending van dit programma.

Gesprekken over seksueel geweld gaan vaak over het traumatische event en gaan hiermee voorbij aan het helingsproces dat overlevers nog te wachten staat. Op deze avond nemen survivors zelf de regie in handen en tillen ze het gesprek over dit onderwerp naar een nieuw niveau. Dit doen ze door elkaar persoonlijke vragen te stellen over ieders helingsproces. Hoe verloopt dit bij elk? Hoe verschilt het of komt het juist overeen en wat voor rol speelt hun positie in de maatschappij hierbij? Naast de open dialoog zijn er ook optredens  en een panel van de naasten van de survivors. Kom ook! 

FemCity biedt een podium aan iedereen die zich inzet voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een intersectioneel feministisch platform dat zich hard maakt voor gendergelijkheid, waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuwe stemmen om te inspireren en activeren. In deze editie gaat het over helen na seksueel misbruik vanuit een persoonlijke ervaring alsmede het bijstaan van een naaste die seksueel misbruik heeft ervaren.

DossierFemCity
Inclusief
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.