De Stad

Hotel Update

Wat betekenen de nieuwe hotelconcepten voor Amsterdam?
donderdag 13 okt 2016, 19.30
do 13 okt 2016, 19.30
Studio

Het nieuwe Amsterdamse hotelbeleid zorgt ervoor dat er niet overal hotels uit de grond blijven schieten. Nieuwe hotels moeten aan strengere voorwaarden voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld een toevoeging zijn op het huidige hotel aanbod en een zekere connectie met de buurt hebben. Tijdens deze editie van Herontwikkeling bekijken we een aantal nieuwe hotelconcepten. Wat voegen die concepten toe aan het huidige hotelaanbod? En wat betekenen ze voor de stad?

CityHub

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg.  Met hun hotelconcept, dat erop gericht is de traditionele hotelervaring beter aan te laten sluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden, werden zij onder andere al genomineer voor ‘Best Hotel Concept of The Netherlands’ tijdens de Venuez Hospitality Awards. Het bijzonder aan dit hotelconcept? Alles gaat om digitaal comfort en dus je kunt alles met technologie bedienen en is er geen personeelslid te zien.

Hotel V Fizeaustraat

Na bijna 12 jaar leegstand is het jaren 70 pand aan de Fizeaustraat van architect Piet Zanstra getransformeerd naar een hotel. Om alles zo authentiek mogelijk te houden is de renovatie helemaal geïnspireerd op de zeventiger jaren. Het hotel dat sinds augustus dit jaar open is zoekt middels de The Lobby die zich onderin het gebouw bevindt bovendien nadrukkelijk de relatie met de stad en niet-hotel gasten.

Zoku Amsterdam

De traditionele hotelkamer maakt plaats voor de Zoku. Slapen, wonen en werken in 1 ruimte staat hierin centraal waardoor de lofts ook geschikt zijn voor een langer verblijf. De essentie van Zoku is de sociale structuur. Gasten kunnen op een gemakkelijke manier met elkaar in contact komen en binnen een aantal dagen kennismaken met Amsterdam.

YAYS

YAYS heeft al drie hotels in historische en industriële panden op locaties net buiten het stadscentrum van Amsterdam. Daar komt nu een appartement dat is gevestigd in een monumentale havenkraan bij. De voormalige Fingee-kraan staat aan de Surinamekade op het KNSM-eiland en zal niet alleen toegankelijk zijn voor de hotelbezoekers, maar zal ook minimaal 1 maand per jaar open zijn voor bezoek zonder overnachting.

donderdag 13 okt 2016, 19.30
Studio
Deze 62 mensen waren aanwezig