Hebben ze al getekend?

Beleidsplannen, business cases en visie. In woord én beeld. De getekende werkelijkheid van alledag bij overheid en bedrijfsleven.
dinsdag 17 nov 2015, 20.00
di 17 nov 2015, 20.00
Expo

Visualiseren speelt een steeds grotere rol in ons leven. En ook bij de overheid en in het bedrijfsleven. Werkt het communiceren in beeldtaal goed in een overheidsomgeving of een zakelijke setting? Als iedereen kan tekenen, dan zijn ook ambtenaren en zakenmannen tot tekenen in staat. Nietwaar? En wat brengt ons dat dan. Is het een panacee voor alle misverstanden en miscommunicatie, de receptuur voor succesvol samenwerken, communiceren en informeren?

Serena Westra, Fleur van Wijck en Lienke Raben, alle drie verbonden aan het bureau Getting the picture gaan het laten zien en vertellen. Zij delen op interactieve wijze hun ervaringen van inzet van beeldtaal in de wereld van overheid en het zakenleven, én laten de bezoekers zelf de grenzen van visueel begrip ervaren in creatieve en leuke oefeningen.

Fleur van Wijck (MA, MA) studeerde Economie, Politieke Wetenschappen en Turkologie aan verschillende universiteiten in Nederland en Turkije. Ze combineert brede academische kennis met creatieve communicatievormen. Op dit moment is ze visual consultant en copywriter. Voorheen was Fleur onder andere universitair docent aan de Universiteit Leiden en freelance journalist met publicaties in Het Parool en NRC-next.

Serena Westra (MA) voltooide in 2013 haar master New Media & Digital Culture aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is designer en visual consultant en maakt complexe informatie duidelijk met creatieve middelen zoals beelddenken, live tekenen en Design Thinking. Voorheen was ze werkzaam bij verschillende hogere onderwijsinstellingen op het gebied van nieuwe media en werkte ze als creative facilitator bij een managementconsultancy.

Lienke Raben behaalde in 2012 haar Communicatie en Multimedia Design diploma aan de HAN en tekent al heel haar leven. Als designer tekent ze veel digitaal, maar bij voorkeur met stiften. In opdracht maakte ze onder andere murals, boekillustraties en surfboard designs. Maar alleen mooie plaatjes is niet genoeg. Ze vindt uitdaging in het inzetten van beeld als conversatiestarter en als middel om complexe informatie helder te krijgen. In haar huidige functie als visual consultant én illustrator heeft ze de ideale balans gevonden.

dinsdag 17 nov 2015, 20.00
Expo
Deze 66 mensen waren aanwezig