De Stad

De sprong over het IJ

Een talkshow over de brug over het IJ, duurzame logistiek, en de nieuwe leerstoel van de UvA.
maandag 7 okt, 20.00
ma 7 okt, 20.00
Studio
Volg dit programma via de livestream

Tijdens deze wervelende talkshow spreken we over de verduurzaming van de Nederlandse transportsector, de nieuwe leerstoel Urban Mobility Futures aan de UvA en de sprong over het IJ. Dit en meer staat centraal in onze talkshow over mobiliteit, met de hoofdrolspelers in de Nederlandse mobiliteitssector bespreken we de laatste ontwikkelingen, de spannendste proefballonnen en de belangrijkste trends in de dynamische wereld van verkeer en vervoer. Een programma voor alle liefhebbers van fietsen, auto's en treinen met onder andere Geert Kloppenburg, Elisabeth Post, Walther Ploos van Amstel en Marco te Brömmelstroet.

Onderwerpen:

De nieuwe leerstoel Urban Mobility Futures van de UvA
Met Marco te Brömmelstroet bespreken we de nieuwe leerstoel van de UvA. Vervolgens gaan we met hem en Anna Nikolaeva in gesprek over stedelijke mobiliteit.

Duurzaam transport
Samen met Elisabeth Post, voorzitter Transport en Logistiek Nederland en Walther Ploos van Amstel, lector Stadslogistiek aan de HvA, gaan we in gesprek over de verduurzaming van de Nederlandse transportsector. Kunnen we al vanaf 2030 zonder de verbrandingsmotor?

De sprong over het IJ

De sprong over het IJ: moet het een brug worden, of toch een tunnel? XOOMlab kwam met een ontwerp voor ‘De Nieuwe Magere Brug’, waar ze over komen vertellen. Syb van Breda kwam met een alternatief voor een brug over het IJ, de IJ klopper. Met Syb, Harvey Otten van XOOMlab en Bas Kok bespreken we welk ontwerp de beste kansen heeft voor de sprong over het IJ.

De IJ Klopper from Syb van Breda & Co on Vimeo.

maandag 7 okt, 20.00
Studio
Reserveer
Deze 8 mensen zijn aanwezig