De Stad

De sprong over het IJ

Met o.a. Geert Kloppenburg over de brug over het IJ, duurzame logistiek, en de nieuwe leerstoel van de UvA.
maandag 7 okt 2019, 20.00
ma 7 okt 2019, 20.00
Studio

Tijdens deze wervelende talkshow spreken we over de verduurzaming van de Nederlandse transportsector, de nieuwe leerstoel Urban Mobility Futures aan de UvA en de sprong over het IJ. Dit en meer staat centraal in onze talkshow over mobiliteit, met de hoofdrolspelers in de Nederlandse mobiliteitssector bespreken we de laatste ontwikkelingen, de spannendste proefballonnen en de belangrijkste trends in de dynamische wereld van verkeer en vervoer. Een programma voor alle liefhebbers van fietsen, auto's en treinen met onder andere Geert Kloppenburg, Elisabeth Post, Walther Ploos van Amstel en Marco te Brömmelstroet.

Onderwerpen:

De nieuwe leerstoel Urban Mobility Futures van de UvA
Met Marco te Brömmelstroet bespreken we de nieuwe leerstoel van de UvA. Vervolgens gaan we met hem en Anna Nikolaeva in gesprek over stedelijke mobiliteit.

Duurzame Logistiek
Samen met Elisabeth Post, voorzitter Transport en Logistiek Nederland en Walther Ploos van Amstel, lector Stadslogistiek aan de HvA, gaan we in gesprek over de verduurzaming van de Nederlandse transportsector. Kunnen we al vanaf 2030 zonder de verbrandingsmotor?

De sprong over het IJ
De sprong over het IJ: moet het een brug worden, of toch een tunnel? XOOMlab kwam met een ontwerp voor ‘De Nieuwe Magere Brug’, waar Harvey Otten over komt vertellen. Syb van Breda kwam met een alternatief voor een brug over het IJ: de IJ klopper. Met hen beide bespreken we de ontwerpen. Bas Kok licht toe welk ontwerp de beste kansen heeft voor de sprong over het IJ, en waarom de vaste verbinding naar Noord zo belangrijk is.

En verder…
… spreekt Sebastiaan van der Vliet van de Jonge Veranderaars zijn column uit over hoe de elektrische step verkeer in de stad verandert.
… presenteert Marinus de Jong names Rover, Fietsersbond, Vereniging Vrienden van de Binnenstad, Cliëntenbelang Amsterdam en Initiatiefgroep Frans Halsbuurt autoluw hun manifest over de autoluwe stad.

De IJ Klopper from Syb van Breda & Co on Vimeo.

 

maandag 7 okt 2019, 20.00
Studio
Deze 86 mensen waren aanwezig