De Stad

Halte Amsterdam

Over de metro naar Schiphol, de invloed van Uber op het OV en de kansen voor deelauto's in Amsterdam.
donderdag 28 feb, 20.00
do 28 feb, 20.00
IJ Zaal

Wat is de impact van Uber op het OV in de stad? Is het verlengen van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol echt in het belang van Amsterdam? En wat zijn de kansen voor de deelauto in het Amsterdam van de toekomst? Deze vragen staan centraal in de eerste editie van onze nieuwe spraakmakende talkshow 'Halte Amsterdam'. Met de hoofdrolspelers in de Nederlandse mobiliteitssector bespreken we de laatste ontwikkelingen, de spannendste proefballonnen en de belangrijkste trends in de dynamische wereld van verkeer en vervoer.

Onderwerpen:

Wat is de invloed van Uber op het Amsterdamse OV
Uit Amerikaans onderzoek bleek ride-hailing, in 31 van 35 onderzochte stedelijke regio’s, een negatieve impact te hebben op het gebruik van het OV. Hoe is dat in Amsterdam. Samen met Nick Hilhorst, Head of Benelux Policy Uber bespreken we de invloed van ride-hailing op het Amsterdamse OV.

De kansen voor deelauto’s in Amsterdam
Onlangs lanceerde het deelautosysteem Fetch het nieuwste autodeelsysteem van Amsterdam, naast Mywheels, Car2Go en Greenwheels. Kunnen al die deelauto’s de de drukte op de weg verminderen? Rijden we straks allemaal alleen nog in deelauto’s. Samen met Marco Boender van Fetch en Karina Tiekstra van Mywheels bespreken we de kansen voor Amsterdam.

De Metro naar Schiphol
Onlangs pleitte Dick Benschop van Schiphol voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol. Dat is goed voor de bereikbaarheid van Schiphol en een goede manier om de toeristen en Amsterdammers te vervoeren naar de binnenstad, maar is het ook in het belang van Amsterdam.

De column is van de hand van de Amsterdamse fietsburgemeester Katelijne Boerma, zij zal vertellen over de fietshelden en de junior fietsburgemeester.

Verder zal mobiliteitspionier Luud Schimmelpennink zijn nieuwe Witkar presenteren, bespreken we de Toekomstradar Zelfrijdend Vervoer van de gemeente Amsterdam met Ruben Polderman en bespreken we de politieke agenda voor mobiliteit in Amsterdam met raadslid Zeeger Ernsting (GL) en statenlid Michel Klein (CU).

donderdag 28 feb, 20.00
IJ Zaal
Deze 91 mensen waren aanwezig