Creatieve Industrie

Hallo witte mensen

Anousha Nzume houdt witte mensen een spiegel voor op deze feestelijke boeklancering.
donderdag 20 apr 2017, 20.00
do 20 apr 2017, 20.00
IJ Zaal

In haar nieuwe boek Hallo witte mensen beschrijft Anousha Nzume op persoonlijke wijze – met liefde en humor – het huidige, maatschappelijke debat over racisme en houdt ze witte mensen een spiegel voor. 'Hoe zit het nou met het n-woord?', 'Iemand een tropische verrassing noemen is toch juist een compliment?', en 'Dan is blanke vla zeker ook racistisch?'… Op Anousha’s unapologetic book party krijg je antwoord op dit soort vragen. Neem je zelfspot mee en laat je witte fragiliteit vooral thuis!

  • Anousha Nzume is half-Russisch, half-Kameroens en woont met haar gezin in Amsterdam. Ze acteert, schrijft, produceert en presenteert al ruim 20 jaar en treedt op in diverse media. Na De mama match (met Tanja Jess) verschijnt nu haar tweede boek Hallo witte mensen bij AUP.
  • Patricia Kaersenhout is een Nederlandse visueel kunstenaar en cultureel activist met Surinaamse ouders. Ze studeerde sociale wetenschappen aan Amstelhorn Amsterdam en beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie. De rode draad in haar werk is de Afrikaanse Diaspora, die ze in verband brengt met de geschiedenis van de slavernij, racisme, feminisme en seksualiteit.
  • Khadija al Mourabit is van Marokkaanse afkomst, geboren, getogen en woonachtig in Amsterdam. Ze is filosoof, studeert Brein & Cognitie en werkt bij de UvA. Samen met schrijver Abdelkader Benali maakte zij de documentaire De reis van Khadija. Ook is ze voorzitter van de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland (MVVN).
  • Sander Philipse is een geboren en getogen Brabander. Hij is historicus, werkt onder meer als freelance publicist, en schrijft vooral over Nederlands racisme en seksisme.
  • Manju Reijmer is geboren in Sri Lanka en geadopteerd door een Nederlandse familie. Hij zet zich in voor sociale emancipatie, specifiek de intersectie racisme en homofobie. Hij is adjunct-hoofdredacteur bij Expreszo en oprichter van CentrumDEF, een kennisbank voor diversiteit en film. Hij werkt als scriptcoördinator en writer’s assistent bij TV drama en film.
  • Flavia Dzodan is schrijver en cultureel consultant. Haar achtergrond is divers: geboren in Buenos Aires/Argentinië, mixed Hispanic, en Oost-Europees, woonachtig in Amsterdam. Ze schrijft over politiek, feminisme, cultuur, big-data en diversiteit, ook op haar blog This Political Woman.
donderdag 20 apr 2017, 20.00
IJ Zaal
Deze 132 mensen waren aanwezig