De Stad

Haagse kost

Hoe zien politici van verschillende politieke partijen ons huidige en toekomstige voedselsysteem? We gaan eten met beleid.
Toegang vanaf € 5
dinsdag 7 mrt 2017, 19.30
di 7 mrt 2017, 19.30
Studio

Nu de verkiezingen voor de deur staan leven de onderwerpen voedsel en eten leven meer dan ooit in de samenleving en politieke partijen. Voedselbeleid blijft helaas vaak achter in de stemwijzers. Tijdens deze twaalfde aflevering van Als Warme Broodjes serveren wij daarom Haagse kost. Hoe zien politici van verschillende politieke partijen ons huidige en toekomstige voedselsysteem? Wat vinden zij belangrijk en waar willen zij aan werken? Verneem het uit eerste hand en discussieer mee, want we gaan in debat met politici.

Aan de Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met Suzanne Kröger (Groenlinks). Zij staat op nummer 11 van de kandidatenlijst en de afgelopen tien jaar werkte ze namens Greenpeace aan het verduurzamen van internationale handel en de bescherming van biodiversiteit. Volgens de peilingen zien we Suzanne na 15 maart terug in de Tweede Kamer. Tjeerd de Groot (D66) was sinds 2010 directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie en was ook ooit werkzaam voor het ministerie van Landbouw. Dit jaar gaat ook hij voor een nieuwe baan in Den Haag. Volgens de peilingen staat hij op het randje. Kan hij je met zijn motto “Beter eten, beter boeren” overtuigen? Sjaak Simonse (SGP) staat op nummer 21, en houdt zich onder andere bezig met dossiers rondom ruilverkaveling en de Oostvaarderse Plassen. Hij vertelt over de visie van de SGP op voedsel. Matthijs Pontier is de nummer 2 van de Piratenpartij. Geen grote partij, maar wel een partij met een duidelijke mening over voedsel.

Waar kies jij voor?

Tijdens deze aflevering van “Als Warme Broodjes” vertellen twee jongeren die zich inzetten voor een beter voedselsysteem over wat zij belangrijk vinden en op wie zij gaan stemmen op 15 maart. Jelmer de Boer is de auteur van Eet taart, krijg een sixpack en blogCarina van Os studeert rechtsgeleerdheid in Leiden en schrijft over landbouw en meer voor het platform EU Know How. Dit onderdeel vervangt de Food Battle.

Toegang vanaf € 5
dinsdag 7 mrt 2017, 19.30
Studio
Deze 88 mensen waren aanwezig