De Stad

De grote toekomst management show

Gewoon doen is best lastig. We trappen af met o.a. Des Balentien, Mounir Samuel, WAAG en IZI-solutions.
dinsdag 26 sep 2017, 20.00
di 26 sep 2017, 20.00
Grote zaal

Jong zijn in de stad, hoe doe je dat? Kan je dat gewoon doen? Heb je je eigen toekomst in de hand? En waarom is het zo ingewikkeld om te voldoen aan de verwachtingen van een andere generatie? Tijdens de ‘grote toekomst management show’ staat het jong zijn in de stad centraal. Een show met theatrale elementen, waarin jongeren zich laten horen en verhalen delen. Een show om je te laten inspireren door toffe spoken words van echte jongeren. Jong en oud gaan samen op zoek naar concrete oplossingen om écht jong te kunnen zijn in de stad. Deze oplossingen worden verzameld en komen in ‘het gewoon jong zijn manifest’ dat we aanbieden aan de Amsterdamse gemeenteraad.

  • Mounir Samuel voorheen bekend als Monique Samuel, is politicoloog, opiniemaker, publicist en auteur. Tijdens de 18-daagse volksopstand in Egypte begin 2011 maakte hij naam als Midden-Oostendeskundige en jongste opiniemaker van Nederland. Mounir schrijft vooral over sociale revoluties, maatschappelijke veranderingen en minderheden-issues.
  • Dionne Abdoelhafiezkhan is oprichter van organisatie- en adviesbureau IZI Solutions. Ze richt zich op het tenietdoen van raciale en economische ongelijkheid, onder meer door het adviseren van overheid en organisaties. Zo deed ze dat al voor Amnesty International en Gemeente Amsterdam.
  • Des Balentien is coach, vlogger en oprichter van YouGottaBelieve (YGB). Met YGB spoort ze jongeren aan om in zichzelf te geloven door een platform te bieden met seminars, fashion, coaching en events. Ze richtte een video aan Rutte na zijn ‘tuig van de richel’ uitspraak waarin ze hem uitnodigde voor een persoonlijk gesprek over het geloof in jongeren en de toekomst.
  • Devika Partiman is sociaal activist en oprichter van Stem op een Vrouw, waarmee ze de politieke emancipatie en representatie van vrouwen in Nederland ondersteunt en verbetert.
  • Jorrit Nuijens is fractievoorzitter GroenLinks bij deelraad Amsterdam Centrum. Hij strijdt voor het behoud van Amsterdam als emancipatiemachine, waarbinnen de stadhouder, de creatieveling, het jonge gezin en de rijkeren naast elkaar kunnen wonen. Voor hem is Amsterdam ‘de stad van anders mogen zijn’.

Wat is WAAG?

Het reizende kunstproject WAAG vertelt en verbeeldt de verhalen van jonge Amsterdammers over jong zijn in de stad. Wat en waar is jouw plek, en vooral, hoe kom je daar? Hoe vind je je balans op weg van het leven van een jongere naar het volwassen bestaan? WAAG is het afgelopen jaar door verschillende delen van Amsterdam gereisd. Benieuwd wie de WAAG’ers zijn? Bekijk de volledige crew.

dinsdag 26 sep 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 82 mensen waren aanwezig