Global Trends

Groene Voedselpioniers

Wie gaat onze voedselvoorziening vernieuwen?
woensdag 9 mei 2018, 20.00
wo 9 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Veel ondernemers nemen het initiatief om op een innovatieve, duurzame manier voedsel te produceren. Groene voedselpioniers rukken op in allerlei verschillende vormen en op verschillende plekken in het land: van microgroenten onder LED-lampen in de stad tot zeewierboerderijen aan de kust. Hoe ziet de toekomst van eten er uit? Hoe zet je een succesvolle, innovatieve, duurzame onderneming op? En hoe blijf je overeind in een voedseleconomie die vooral gericht is op de laagste prijs?

Wat gaan we doen?

  • We openen de avond met een gesprek met regisseurs Paul Cohen en Martijn van Haalen over het maakproces en hun samenwerking.
  • Vervolgens praten we met zeewierboerinnen Rebecca Wiering van Zeewaar en Nikki Spil van Zee Boerderij IJmond over zeewier als voedsel en als duurzame grondstof.
  • Universitair docente Plant Production Systems Pytrik Reidsma en Freemdomlab denktank’er Julia Rijssenbeek nemen ons mee in toekomst van landbouw, voedselsystemen en de productie- en consumptiekant van onze voedselketen.
  • Tot slot praten we met Stijn Baan van Koppert Cress over de groei en succes van duurzame voedselondernemingen.

Woensdag 9 mei staan The Dutch Weedburger en Zonnig Zeewit van Gebrouwen door Vrouwen op de kaart in het eetcafé van Pakhuis de Zwijger. Ben je ook zo benieuwd naar de burger, met zeewier van de Zeewaar boerderij en bier met zeewier waarvan een deel van de opbrengst van Gebrouwen door Vrouwen naar Zee Boerderij IJmond gaat? Kom dan bij ons eten! Zeewier is namelijk gezond, duurzaam én lekker – is zeewier de avocado van 2018?

 

The Dutch Weed Burger is een van de gezondste hamburgers ter wereld met zeewier! De burger is gemaakt van zilte sojasnippers en Royal Kombu, een krachtig winterwier, duurzaam geteeld door Zeewaar. De burger is volledig palmolie-vrij en 100% plantaardig, dus vegetarisch, veganistisch, kosher en halal.

© 2018 The Dutch Weed Burger

Gebrouwen door Vrouwen lanceerde vorige week haar nieuwste bier: Zonnig Zeewit. Een lichte White Ale van 3,8% met zeewier geplukt uit de Nederlandse Noordzee. Zon, Zee, Strand en nieuw bier dus!

Zonnig Zeewit

woensdag 9 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 73 mensen waren aanwezig