Global Trends

Groene Bedrijventerreinen

Van een prettigere, gezondere werkomgeving tot een leefbaardere stad die weersbestendig is: wat zijn de voordelen van groene bedrijventerreinen?
woensdag 15 jan 2020, 13.00
wo 15 jan 2020, 13.00
Grote zaal

Dertig procent van de werkende mensen spendeert het gros van hun tijd op kantoor. De locatie kan verschillen van hoogbouw op de Zuidas tot aan de bedrijventerreinen van Westpoort. Bij de inrichting van een stad hou je rekening met invulling van groen voor een gezondere en leefbaardere stad. Maar kan je groen ook tot waarde brengen bij de inrichting van bedrijventerreinen? Vaak word in ontwerp en bouw wel groen toegepast, maar dat is vooral esthetisch. Kunnen we groen ook effectief inzetten om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit te verbeteren, het werkklimaat te verbeteren en waterberging te regelen? En welke rol kan een groen bedrijventerrein hebben voor een leefbaardere stad?

Met de vijfde Blooming Cities inspireren we toekomstige beleidsmakers, planologen, architecten, projectontwikkelaars, ecologen, bouwbedrijven en grondbezitters met ideeën en best practices voor de toepassing van groen op bedrijfsterreinen. We laten je kennis maken met de mogelijkheden en uitdagingen én je gaat aan de slag met een concrete casus. Een speeltuin dus, om samen mee aan de slag te gaan!

woensdag 15 jan 2020, 13.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 12 mensen zijn aanwezig