Global Trends

Groene Bedrijventerreinen

Van een prettigere, gezondere werkomgeving tot een leefbaardere stad die weersbestendig is: wat zijn de voordelen van groene bedrijventerreinen?
woensdag 15 jan, 13.00
wo 15 jan, 13.00
Grote zaal

Dertig procent van de werkende mensen spendeert het gros van hun tijd op kantoor. De locatie kan verschillen van hoogbouw op de Zuidas tot aan de bedrijventerreinen van Westpoort. Bij de inrichting van een stad hou je rekening met invulling van groen voor een gezondere en leefbaardere stad. Maar kan je groen ook tot waarde brengen bij de inrichting van bedrijventerreinen? Vaak word in ontwerp en bouw wel groen toegepast, maar dat is vooral esthetisch. Kunnen we groen ook effectief inzetten om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit te verbeteren, het werkklimaat te verbeteren en waterberging te regelen? En welke rol kan een groen bedrijventerrein hebben voor een leefbaardere stad?

Met de vijfde Blooming Cities inspireren we toekomstige beleidsmakers, planologen, architecten, projectontwikkelaars, ecologen, bouwbedrijven en grondbezitters met ideeën en best practices voor de toepassing van groen op bedrijfsterreinen. We laten je kennis maken met de mogelijkheden en uitdagingen én je gaat aan de slag met een concrete casus. Een speeltuin dus, om samen mee aan de slag te gaan!

Programma

Inloop

13.00 Inloop

13.30

Start programma met keynote Tom Bosschaert, oprichter Except Integrated Sustainability.

14.00

Panelgesprek met Mariette Sedee, wethouder Ruimtelijke Ordening & Groen gemeente Haarlemmermeer, Peter Joustra, projectdirecteur GEM Lutkemeer en Friso Rienks, Director Development Montea, huurder van één van de panden op bedrijventerrein SADC over de meerwaarde van groene bedrijventerreinen en hoe je dit realiseert.

14.30

Break-Out Sessie

15.30

Plenaire bespreking bevindingen

16.00

Conclusie en afsluiting

16.15

Borrel tot 17.00 uur.

woensdag 15 jan, 13.00
Grote zaal
Deze 79 mensen waren aanwezig