Creatieve Industrie
By Giuseppe de Rossi

Fashion Show voor #echtemensen

Misschien wel de belangrijkste modeshow aller tijden...
donderdag 7 jul 2016, 20.30
do 7 jul 2016, 20.30
Grote zaal

Ontwerper Giuseppe De Rossi organiseert een eerste officiële lancering van zijn collectie, net voor de Fashion Week. Deze retrospective toont meer dan 1 werk (maar ook niet meer dan 1). In een weergaloze presentatie, variërend van huidige prints tot monumentale liedjes uit het oeuvre van Lil Jon, komen collectie en muziek samen. Voor deze presentatie zal De Rossi samenwerken met de Appelkruimel&Fris- hond Bobbie. Samen delen zij hun eigentijdse visie met behulp van kenmerken die af zijn geleid uit Lil Jon’s werk.

GuiseppeDeRossiGiuseppe de Rossi benadert de trui als een beoefening van ambacht. Truien gemaakt door middel van naaimachines zijn zijn signature geworden. Hij bestudeerde de originele garderobe van De Keizer Zonder Kleding voordat hij zijn eerste eigen handgemaakte trui maakte. De fascinatie voor truien zit voor De Rossi in de transformatie van het lichaam, als het ware het beeldhouwen van onze oordelen. Het postuur verandert zodra het lichaam ingetruid wordt. Hetzelfde geldt voor de print; het verandert direct het charisma van de trui.

BobbieBobbie, a.k.a. a dog full of wisdommies, de fashion hond met een eigen instagram account, heeft De Rossi geinspireerd tot het komen van deze collectie en zal op zijn eigen manier een bijdrage leveren aan deze unieke fashion show.

Enter Unique People, misschien wel de belangrijkste modeshow aller tijden.

 

AppelKruimelFris

Over Appelkruimel&Fris
De hedendaagse stedeling is in de war. Elke hipster, yuccie, slashie, proto-hipster en yup neemt zichzelf nét iets te serieus. Winkelstraten zijn gevuld met onrealistisch mooie beelden – vrouwen met sixpacks & mannen met een wasbord – maar welke schoonheid is jouw ideaal. Appelkruimel&Fris is een kledinglijn voor #echtemensen: de prop-tops, de smalldragende extra large mensen, mensen die zich af en toe ook wel eens een beetje lelijk voelen, maar vooral de mensen die beseffen dat we allemaal #echtemensen zijn. De opbrengst van deze eerlijke, duurzame en #bestechte collectie gaat naar Bakkerij Iambe in Amsterdam die werkplekken biedt aan mensen met een beperking: #echtemensen voor wie deelname aan de maatschappij minder vanzelfsprekend is.

donderdag 7 jul 2016, 20.30
Grote zaal
Deze 65 mensen waren aanwezig