De Stad

Geschilderd Amsterdam

In de serie Amsterdam Verbeeld – Annemarie de Wildt en Norbert Middelkoop over hoe Amsterdam door de eeuwen heen geschilderd is.
woensdag 29 mrt 2017, 18.00
wo 29 mrt 2017, 18.00
Studio

Amsterdam is al eeuwenlang een inspiratiebron voor schilders en tekenaars. Welk verhaal vertellen zij over de stad en hoe doen ze dat? In hoeverre is het beeld van Amsterdam geromantiseerd of van een laagje ideologische vernis voorzien? Stadslicht onderzoekt de verbeelding van Amsterdam, aan de hand van historische schilderijen, strips en verhalende tekeningen over de stad.

Schilders hebben Amsterdam door de eeuwen vastgelegd. Aan de hand daarvan kunnen we straten en gebouwen herkennen of juist de veranderingen in de stad aflezen. Annemarie de Wildt en Norbert Middelkoop van het Amsterdam Museum vertellen aan de hand van het werk van diverse kunstenaars over de verbeelde geschiedenis van Amsterdam.

Is het Amsterdam van enkele eeuwen geleden nog te vergelijken met de huidige hoofdstad? Vanuit welk perspectief keken de schilders uit andere tijden naar Amsterdam en wat lieten zij liever buiten beschouwing?

Dit programma is om 19 uur afgelopen.

woensdag 29 mrt 2017, 18.00
Studio
Deze 31 mensen waren aanwezig