Geef de leerling de kans

Damstede 2- Agora is een nieuwe school in Amsterdam die werkt volgens het Agora onderwijsconcept. Tijd voor een verkenning en een gesprek over het Agora onderwijs.
woensdag 26 feb, 20.00
wo 26 feb, 20.00
IJ Zaal

Er opent zich een nieuwe school in Amsterdam volgens het Agora onderwijsconcept. Deze vorm van onderwijs gooit het roer helemaal om. Er wordt gewerkt vanuit de persoonlijke leerroute van leerlingen, de grens tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs vervaagt en leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus krijgen gezamenlijk les. Is Agora onderwijs het antwoord op de uitdagingen in het Amsterdamse onderwijs? Tijd voor een gesprek.

Prof. dr. Harold Bekkering is hoogleraar sociaal-cognitieve neurowetenschappen aan het Donders Instituut voor Hersenen, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn onderzoek richt zich op menselijk leren, variërend van elementair motorisch leren tot complexe vormen van sociaal leren zoals imitatie. Momenteel richt hij zich op menselijk leren in de educatieve context.

Freek Wevers, 46 jaar woont in Amsterdamse Watergraafsmeer, getrouwd, vader van drie jongens. Lerarenopleiding algemene- en bedrijfseconomie, twaalf jaar Revius lyceum Doorn, docent economie, decaan vmbo, teamleider vmbo. Auteur basisvormingsmethode Index economie, Elf jaar IJburg College, (deel)schoolleider IJburg College, Lid PLEION; Platform Eigentijds Onderwijs, Mede eigenaar WOTS tool; We Own The School en stichting SOL (Student Ownership of Learning). Presentaties en workshops op diverse nationale / internationale onderwijs congressen m.b.t. onderwijsontwikkeling/vernieuwing.         

Elly Loman is per 1 augustus 2015 rector van het Hyperion Lyceum (VWO) in Amsterdam Noord. Hiervoor was ze rector en oprichtster van het Vathorst College in Amersfoort. Ook is ze al ruim 13 jaar een actief lid van PLEION (Platform Eigentijds onderwijs) Ze heeft veel ervaring en deskundigheid in, als visie op goed onderwijs.

Jan Jaap Hubeek is opleidingsmanager Educatie aan de Hogeschool Leiden. Naast zijn rol binnen de faculteit Educatie probeert Jan Jaap bij te dragen aan een positief imago van het onderwijs. Vanuit zijn Podcast Meesterwerk laat Jan Jaap innovatie, ontwikkeling en avontuur van onderwijsharten doorklinken. Daarnaast is hij als ouder betrokken de onderwijsontwikkelingen in Amsterdam, zo heeft hij o.a. deelgenomen aan de denktank lerarentekort in Amsterdam.

Werner Wijsman (initiatiefnemer Agora Amsterdam), 46 jaar, woonachtig in Middelie, getrouwd, vader van twee jongens. Natuurkunde gestudeerd, daarna tweede fase lerarenopleiding. Na 7 jaar consultant bij Accenture (1998 -2005) als ondernemer werkzaam vanaf 2005. Vanaf 2014 als parttime docent natuurkunde op een HAVO/VWO- school in Purmerend. Daarnaast Bijlescontact opgezet. Vanaf 2018 bezig met initiatieven om het Agora concept naar Amsterdam te halen (Stichting Agora Amsterdam Now).

woensdag 26 feb, 20.00
IJ Zaal
Deze 77 mensen waren aanwezig