Global Trends

Future Fuel (VERZET)

Hoe gaan we straks rijden (en vliegen)? En bestaan duurzame brandstoffen wel?
maandag 23 mrt, 09.22
ma 23 mrt, 09.22
Grote zaal

Ons verkeer en vervoer moet duurzamer, maar waarom komen we zo moeilijk af van benzine, diesel en kerosine? Alternatieven genoeg: elektrisch rijden, waterstof, synthetische kerosine, biobrandstoffen. Maar bestaat er wel zoiets als duurzame kerosine, duurzame batterijen of duurzame waterstof? En wat is straks de ideale mix? Met een lineup van wetenschappers, duurzaamheidsdenkers en innovatieve koplopers maken we de balans op en gaan we in gesprek met het publiek.

Programma

Duurzame brandstoffen - bestaat dat wel?

We starten deze avond met beleidsadviseur Sophie Kwizera en Pieter van Exter van Metabolic. We stellen hen de vraag: Bestaat er wel zoiets als duurzame brandstof? En hoe zorg je dat "duurzaam" niet ten koste gaat van mensenrechten?

Intermezzo - startups

Twee start-ups geven ons een inkijkje in de brandstoffen van de toekomst.

De ideale mix

Met een wetenschappelijk panel met Ad van Wijk (professor Future energy systems), Floor van der Hilst (Copernicus Institute of Sustainable Development) en Frank Rieck (lector Smart e-mobility) bespreken we de kansen voor de toekomst. Wat is de ideale mix tussen elektrisch rijden, waterstof, biobrandstoffen en synthetisch? Wat zijn de mogelijkheden voor auto's, bussen, vrachtverkeer en vliegtuigen? En hoe kunnen we versnellen?