Global Trends

Future Food: The Holiday Special

Hoe denken we anders na over ons voedsel? Met oa Chloé Rutzerveld, Jaap Seidell en Koert van Mensvoort
This event is in English
Tickets from € 12.50
Friday 14 Dec 2018, 20.00
vr 14 dec 2018, 20.00
Grote zaal

In 2050 wordt er verwacht dat we 10 miljard monden moeten voeden. Druk wordt er gezocht naar oplossing naar hoe we naar een efficiënter voedselproductiesysteem moeten gaan. Maar wat als we onszelf andere vragen stellen? Niet over de vraag of we de wereld kunnen voeden in 2030, maar hoe kunnen we het hele voedselsysteem veranderen, waarbij technologie, design en wetenschap de drie belangrijkste ingrediënten zijn?

Samen met verschillende food designers, wetenschappers en experts duiken we in een avondvullend programma over de toekomst van ons voedsel waarin we niet alleen toekomstige voedselscenario’s bespreken, maar ook proeven.

Speciaal voor deze avond hebben we de handen ineengeslagen met Chloé Rutzerveld, gerenommeerd food designer. Om nieuwe input voor het gesprek te introduceren, heeft Chloé drie pas afgestudeerde voedingsontwerpers van de Food Non Food-afdeling van de Design Academy in Eindhoven gevraagd om hun verhalen te delen en hun projecten in een eetbare – en heerlijke – vorm te presenteren. Professor Jaap Seidell neemt ons mee in de wereld van de samenstelling van voedsel, Monique Mulder van Dutch Cuisine vertelt over hoe belangrijk de bodem is voor de smaakbeleving en Koert van Mensvoort, van Next Nature’s Network, neemt ons mee in de keuzes die we hebben als consument en reikt tevens ECO Coin Award 2019 uit aan meest innovatieve initiatief die omgaat met food waste.

Tickets
Smaak speelt een belangrijke rol in dit programma. Om dit te kunnen faciliteren, vragen we een bijdrage van 12,50 euro, exclusief BTW. Tevens bieden wij het nieuwe boek van Chloé Rutzerveld aan met korting. In plaats van 24 euro (officiële verkoopprijs), kunt u het boek kopen voor slechts 20 euro voor deze speciale gelegenheid. Tickets in combinatie met een aankoop van een boek komen neer op een prijs van 32,50 euro.

De avond is Engelstalig!

This event is in English
Tickets from € 12.50
Friday 14 Dec 2018, 20.00
Grote zaal