Global Trends

Future Fashion

Hoe maken we mode meer duurzaam, eerlijk en sociaal?
woensdag 12 dec, 20.00
wo 12 dec, 20.00
IJ Zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

De mode- en kledingindustrie heeft zich ontwikkeld tot een gruwelijk systeem van ‘Fast Fashion’. De productietijd tussen de catwalks in Parijs, Londen en Milaan en de kledingrekken van de grote ketens als H&M en Zara is almaar korter. Elk jaar worden 100 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd, waarvan een derde nooit wordt gedragen. Hoe maken we de mode-industrie toekomstbestendig? Wat is de rol van hergebruik van kleding? Kunnen we kleren maken van gerecyclede materialen en nieuwe stoffen op basis van plastic en planten? Nieuwe technologie dwingt ons om ook anders te kijken naar de manier hoe we ons kleden. Gaan we naar een toekomst waar we een kledingstuk kunnen dragen dat verandert met onze stemming, zichzelf repareert en nooit meer hoeft te worden gewassen?

Hoe maken we mode meer duurzaam, eerlijk en sociaal?

VPRO Tegenlicht zoekt Future Fashion Pioniers

Welke Future Fashion Pionier maakt onze kledingindustrie groener, socialer en eerlijker? Meld je tot uiterlijk 10 december aan op vpro.nl/pioniers

Posted by VPRO Tegenlicht on Sunday, 11 November 2018

 

 

 

VPRO Tegenlicht en Pakhuis de Zwijger zijn op zoek naar Future Fashion pioniers, personen die een idee hebben om een vervuilende en asociale mode – industrie aan te pakken. We gaan deze meet up onderzoeken hoe we de Fast Fashion keten integraal kunnen veranderen, zodat we gaan van een industrie die steunt op uitbuiting naar een industrie die steunt op eerlijke samenwerking.

Ben jij de geknipte persoon waar wij naar op zoek zijn? Of ken jij iemand die jij wil aanmelden? Meld je kandidaat of jezelf dan aan tot uiterlijk 2 december op vpro.nl/pioniers.

Van 3 tot uiterlijk 10 december kan er gestemd worden op de Future Fashion Pioniers. De vijf finalisten worden door bezoekers van de website en een vakkundige jury geselecteerd, waarna ze hun project op ons podium kunnen pitchen en voorstellen aan het publiek, op woensdag 12 december in Pakhuis de Zwijger!

©VPRO Tegenlicht

woensdag 12 dec, 20.00
IJ Zaal
Reserveer
Deze 22 mensen zijn aanwezig