Creatieve Industrie
Fashion Revolution Film Week 1

From Goat to Garment

Waar komt jouw trui vandaan? Tijd voor transparantie en duurzaamheid in de productieketen van mohair.
vrijdag 13 apr 2018, 20.00
vr 13 apr 2018, 20.00
IJ Zaal

Deze avond slaan Fashion Revolution, The Knitwit Stable en Amsterdam Made, de handen ineen om het productieproces van geit tot trui te laten zien. The Knitwit Stable presenteert zijn documentaire 'From Goat to Garment', waarin we de resultaten zien van hun eigen onderzoek naar het productieproces van mohairgaren in Zuid-Afrika welke nu gebruikt wordt voor de duurzame productie in The Knitwit Stable. Roosmarie Ruigrok, coördinator van Fashion Revolution, gaat in gesprek met de makers, en neemt het publiek mee in de achtergrond van materialen die in de huidige kledingkast te vinden zijn.

Fashion Revolution

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh textielfabriek Rana Plaza in. Gevolg: ruim 1.000 doden en meer dan 2.500 gewonden. De grootste ramp in de kledingindustrie ooit.

Dit was het startsein voor Fashion Revolution, initiatief van fairtrade pioneers Carry Somers en Orsola de Castro. Begonnen in Engeland en inmiddels uitgegroeid tot een mondiale beweging van activisten, ontwerpers, academici, schrijvers, kledingmerken, retailers, marketeers, en modeliefhebbers, die allen strijden om een eerlijke, veilige, schone en meer transparante mode-industrie.

Tijdens de Fashion Revolution Week, 23 – 29 april 2018, worden wereldwijd acties en events georganiseerd en wordt er campagne gevoerd met #whomadeourclothes, om stil te staan bij de impact van de textielindustrie op mens & milieu en om het bewustzijn bij zowel consumenten als kledingproducers te vergroten.

In Amsterdam presenteert Fashion Revolution Nederland samen met Pakhuis de Zwijger de Fashion Revolution Film Week: vier fashion-filmvertoningen met een panel-gesprek van experts en entrepreneurs uit het veld. Waar staan we in de kledingindustrie, vijf jaar na de Rana Plaza-ramp? Wat zijn de veranderingen? Welke initiatieven zijn er en hoe maken zij het verschil?

Mooie, positieve en inspirerende verhalen over hoe het wél kan in de modewereld.

vrijdag 13 apr 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 126 mensen waren aanwezig