Global Trends

Extreme Reizen

Een avond vol verhalen over impactvolle reizen.
dinsdag 9 jul, 20.00
di 9 jul, 20.00
Studio

Sommige mensen gaan met de caravan naar de camping in Zuid-Frankrijk om even te ontsnappen aan de realiteit. Maar er zijn ook reizigers die met behulp van extreme reizen aandacht willen vragen voor een maatschappelijk probleem. Op deze avond gaan we in gesprek met verschillende reizigers die hun campingvakantie hebben ingewisseld voor een extreme reis met een hoger doel.

Reis 1: Clean2Antarctica

Hoe kan je mensen het beste laten zien dat zwefplastic een probleem is? Door met een van zwelfplastic een solar-voertuig te bouwen en daarmee de ijskappen van Antacrtica over te gaan.

Reis 2: Tara Expéditions

De oceanen hebben het zwaar, daarom heeft Tara Expéditions de afgelopen 15 jaar 11 expedities georganiseerd over de wereldzeeën. Hiermee bieden zij een platform voor oceaanonderzoekers en kunstenaars om de zee in beeld te brengen.

Reis 3: Sheltersuit

Bas Timmer heeft overlevingspakken gemaakt van hergebruikte materialen die hij op een reis naar de kinderen op Samos en in Sarajevo heeft gebracht.

Reis 5: Istanbul Pride

Vorig weekend is stadsdeelbestuurder Rocco Piers samen met o.a. Tweede Kamerlid Nevin Özütok voor de vierde keer betrokken bij de Istanbul Pride. Als internationaal waarnemer wil hij de Turkse LHBTIQ+ gemeenschap steunen.

dinsdag 9 jul, 20.00
Studio
Deze 39 mensen waren aanwezig