De Stad
Opening

Expo: De Kracht van de Tuinsteden

Hoe is het om te wonen in stedenbouwkundig erfgoed en één van de meest besproken deelgebieden van Amsterdam?
donderdag 5 sep 2019, 17.00
do 5 sep 2019, 17.00
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Wat is de kracht van de Westelijke Amsterdamse Tuinsteden vandaag de dag? Hoe ervaren de mensen die al zo lang in de wijken Geuzenveld, Osdorp, Slotermeer en Slotervaart wonen dit zelf? Hoe is het om te wonen in stedenbouwkundig erfgoed en één van de meest besproken deelgebieden van Amsterdam? Wat vinden de inwoners ervan dat de wijk steeds verandert?

Deze vragen zijn het uitgangspunt van het project ‘De Kracht van de Tuinsteden’ van kunstenaar Pernille Lonstrup die zelf ook lange tijd woonde en nog steeds werkt in dit deel van Amsterdam. ‘De Kracht van de Tuinsteden’ bestaat uit theaterworkshops voor bewoners van de verschillende Amsterdamse Tuinsteden en een expositie met de uitkomsten van Pernilles onderzoek. De expositie zal plaatsvinden in New Metropolis van 5 september tot en met 4 oktober. Ook zijn er, als onderdeel van het project, op 6, 12 en 13 september en op 3 en 4 oktober performances van Marc Staljanssens in het Van Eesteren Museum.

Op 5 september opent Suzanna Jansen, auteur van ‘Ondanks de Zwaartekracht’, de expositie in New Metropolis. Ook zal Marc Staljanssens performances verzorgen en zijn er hapjes & drankjes. Het gehele programma duurt van 17:00 tot 20:00 uur. De toegang is vrij toegankelijk, iedereen is van harte welkom om hier bij te zijn.

De openingstijden van de expositie zijn van dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur. De expositie is vrij toegankelijk.

donderdag 5 sep 2019, 17.00
New Metropolis NW
Deze 5 mensen waren aanwezig