De Stad

Signaleren

Hoe kunnen we beter eenzaamheid signaleren en wat komt daarna?
maandag 22 mei 2017, 19.30
ma 22 mei 2017, 19.30
Expo
Reageer

Eenzame mensen laten zich niet altijd makkelijk vinden of weten niet waar ze terecht kunnen met hun ‘hulpvraag’. Hoe kunnen we eenzaamheid op tijd signaleren? Wie kunnen hier een rol bij spelen? En wat gebeurt er na het signaleren? In deze eerste 'community of practice' van de Aanpak Eenzaamheid Amsterdam, gaan we het thema signaleren van eenzaamheid met elkaar een slag verder brengen.

Experts en professionals

Ben jij (professioneel) actief op het gebied van eenzaamheid, maar zit je (nog) niet in het stedelijk netwerk van aandeelhouders? Dan ben je van harte uitgenodigd om aan te schuiven. Let wel, dit is een Community of Practice bijeenkomst voor experts en professionals. Ben je geïnteresseerd in het thema signaleren en eenzaamheid, maar geen expert of professioneel betrokken? Hou dan onze website in de gaten voor één van onze thema avonden over eenzaamheid.

Wat is een Community of Practice?

In een ‘Community of Practice’ staat leren centraal; al lerende doen en verbeteren. Het uitgangspunt is een vraagstuk bij de aanpak van eenzaamheid, bijvoorbeeld signaleren. Bij het gekozen vraagstuk worden gericht deelnemers uitgenodigd. De groep is een stuk kleiner dan bij de Themabijeenkomsten en omvat ca. 30 deelnemers. Een deskundige vertelt vanuit onderzoek en  wetenschap wat de laatste stand van zaken is. Vervolgens gaan deelnemers met elkaar in gesprek. De bijeenkomst sluit af met de vraag: wat gaan we nu doen? Als er mensen enthousiast zijn, kunnen zij bijvoorbeeld een kernteam vormen en verder met elkaar leren of met elkaar de praktijk verbeteren. Dit kan ook leiden tot het ontwikkelen van een praktijkaanpak.

maandag 22 mei 2017, 19.30
Expo
Deze 18 mensen waren aanwezig