De Stad

Expeditie Fruittuin van West

Op de langste dag van het jaar trekken we naar de mooiste tuin van Amsterdam: de Fruittuin van West.
woensdag 21 jun 2017, 19.00
wo 21 jun 2017, 19.00
Fruittuin van West
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in de Fruittuin van West.

Nog geen plannen voor de langste dag van het jaar? Ga mee met Pakhuis de Zwijger op expeditie naar de Fruittuin van West, een groene oase onder de rook van Amsterdam. Je kan kiezen uit verschillende workshops. Allemaal in de boomgaard! En vooraf kan je tegen een kleine vergoeding een lekker hapje mee-eten.

Programma

18:00 uur - Fietstochtje

We vertrekken met de fiets vanaf het plein voor Pakhuis de Zwijger gezamenlijk naar de Fruittuin Van West. Wie wil kan aansluiten! Op eigen gelegenheid gaan kan natuurlijk ook.

19:00 uur - Diner

Tussen 19:00 en 20:00 uur kun je een hapje mee eten, bereid door de chefkok van Pakhuis de Zwijger. De kosten bedragen €15,00. Cash of pin, betalen aan de deur.

20:00 uur - Aanvang programma

Aanvang programma met inleiding door Wil Sturkenboom.

20:30 uur - Workshops

Keuze uit 5 workshops per ronde (zie hieronder)
Workshopronde 1 - 20:30 uur
Workshopronde 2 - 21:15 uur

21.45 uur - Kampvuur en muziek

Gitarist Jaime Garrido Latorre speelt

Over de Fruittuin van West

De Fruittuin van West is een terrein van 6,5 hectare (zo’n 12 voetbalvelden) in de Tuinen van West, ten westen van Osdorp en ten oosten van Halfweg. Er worden twintig soorten fruit geteeld. Bezoekers kunnen zelf hun appels, peren en kersen plukken én eieren rapen van de honderden kippen die in de boomgaard rondlopen. Ook wordt door het hele jaar door witlof en shiitake geoogst. De initiatiefnemers van de Fruittuin van West, Wil & Lisan, wonen zelf op het terrein in een zogenaamd ‘earthship’ en streven er naar om volledig zelfvoorzienend te leven. 

Op het terrein vind je ook het project Pluk! Groenten uit West, geïnitieerd door Cityplot. Dit is zogenaamde Community Supported Agriculture (CSA), waarbij deelnemers maandelijks een bijdrage betalen om de kosten van het verbouwen van groenten te dekken. In ruil krijgen ze een deel van de opbrengst.

woensdag 21 jun 2017, 19.00
Fruittuin van West
Deze 92 mensen waren aanwezig