Global Trends

Expeditie De Floriade

Ga mee naar de Urban Greeners in Almere en krijg een sneak peek van de Floriade in 2022.
Gratis toegang
donderdag 1 jun, 20.00
do 1 jun, 20.00
Floriade
Reageer
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Deze expeditie gaat naar het Floriadeterrein op het Archerpad 12 in Almere.

De Groene Reis door de Stad maakt een uitstapje naar Almere. Naar het Floriadeterrein om precies te zijn. De Floriade is van oudsher een wereldtuinbouwtentoonstelling, maar tijdens de komende editie ligt de focus op stedelijke vraagstukken als voedselvoorziening, klimaatadapatie en energie-opwekking in de toekomst. De Floriade opent pas in 2022 officieel haar deuren, maar er zijn nu al bijzondere ontwikkelingen gaande op het terrein. De hoogste tijd dus om tussentijds polshoogte op te nemen bij het team van Urban Greeners. Deze jonge voorhoede draagt met allerlei initiatieven bij aan het vergroenen van het Floriade-terrein. Ze hebben een eigen eiland tot hun beschikking waar naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd. Zij zullen daar op deze bijeenkomst alles over vertellen.

Praktisch

Bezoekers worden verwacht om met eigen vervoer naar dit evenement komen. Houd voor de routebeschrijving Archerpad 12 in Almere aan. Voor de mensen die met het OV komen, busstation ’t Oor bevindt zich vlakbij het Floriadeterrein. Het eiland Utopia is op dit moment helaas niet rolstoelvriendelijk.

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Gratis toegang
donderdag 1 jun, 20.00
Floriade
Reserveer
Deze 45 mensen zijn aanwezig