Global Trends

Expeditie De Floriade

Ga mee naar de Urban Greeners in Almere en krijg een sneak peek van de Floriade in 2022.
donderdag 1 jun 2017, 20.00
do 1 jun 2017, 20.00
Floriade
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Deze expeditie gaat naar het Floriadeterrein op het Archerpad 12 in Almere.

De Groene Reis door de Stad maakt een uitstapje naar Almere. Naar het Floriadeterrein om precies te zijn. De Floriade is van oudsher een wereldtuinbouwtentoonstelling, maar tijdens de komende editie ligt de focus op stedelijke vraagstukken als voedselvoorziening, klimaatadapatie en energie-opwekking in de toekomst. De Floriade opent pas in 2022 officieel haar deuren, maar er zijn nu al bijzondere ontwikkelingen gaande op het terrein. De hoogste tijd dus om tussentijds polshoogte op te nemen bij het team van Urban Greeners. Deze jonge voorhoede draagt met allerlei initiatieven bij aan het vergroenen van het Floriade-terrein. Ze hebben een eigen eiland tot hun beschikking waar naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd. Zij zullen daar op deze bijeenkomst alles over vertellen.

Praktische informatie

Normaal gesproken worden bezoekers verwacht om met eigen vervoer naar het evenement te komen. Bij hoge uitzondering wordt in samenwerking met de GroenGrijs-bus een complete busreis van het Pakhuis de Zwijger naar het Floriadeterrein verzorgd. Gratis en voor niets.

Op donderdagavond verzamelen we om 19:00 voor de ingang van Pakhuis de Zwijger. Rond 22:45 is de bus weer terug in Amsterdam. We inventariseren nu hoeveel mensen er mee willen. Bij 20 aanmeldingen gaan we rijden, dus laat voor 31 mei in een reactie weten of je instapt!

Voor de mensen die met het OV komen, busstation ’t Oor bevindt zich vlakbij het Floriadeterrein. Het eiland Utopia is op dit moment helaas niet rolstoelvriendelijk.

donderdag 1 jun 2017, 20.00
Floriade
Deze 66 mensen waren aanwezig