De Stad

Expeditie De Ceuvel

Reis verder mee en ontmoet de voedselondernemers van Café de Ceuvel.
donderdag 15 dec 2016, 19.30
do 15 dec 2016, 19.30
De Ceuvel

Het circulaire experiment De Ceuvel gaf het startsein voor een reeks imposante ontwikkelingen in stadsdeel Amsterdam-Noord. Het leidde tot het ambitieuze ontwikkelingsplan Circulair Buiksloterham. Vanavond gaan we in gesprek met de enthousiaste mensen achter Café de Ceuvel. Hoe heeft dit café zich in 2 jaar ontwikkeld? Welke veranderingen zijn gerealiseerd in de keuken en welke uitdagingen bracht dit met zich mee? Gasten op deze avond zijn de mensen achter De Biogasboot (voedselafval), Cityplot (productie) en Boeren & Buren (distributie), waarmee Café de Ceuvel een speciale samenwerking is aangegaan.

Café de Ceuvel experimenteert nu al twee jaar succesvol met het verduurzamen van het voedselproces vanaf het zaadje tot op het bord. Deze strijd leveren zij niet alleen, maar in samenwerking met andere voedselinitiatieven. Samen met Cityplot. De Biogasboot, Boeren en Buren gaan ze met hun billen bloot en laten zij zien wat ze, met de wetenschap van nu, anders hadden gedaan. Welke patronen proberen deze voedselondernemers te veranderen ze en hoe overtuigen zij mensen om het anders te doen?

Let op: deze bijeenkomst vindt plaats op locatie

Deze bijeenkomst vindt niet plaats in Pakhuis de Zwijger, maar bij De Ceuvel aan de Korte Papaverweg 4 in Amsterdam.

donderdag 15 dec 2016, 19.30
De Ceuvel
Deze 70 mensen waren aanwezig