Global Trends

Even eerlijk

Welke onzekerheid gaat er schuil achter onze blinkende buitenkant? Het is tijd om even eerlijk met elkaar te praten.
donderdag 9 nov 2017, 20.00
do 9 nov 2017, 20.00
IJ Zaal

Als we alle selfies mogen geloven gaat het geweldig met de millennials. Deze twintigers en dertigers zijn ambitieus, super-sociaal en schijnbaar 24/7 gelukkig. Maar achter die blinkende buitenkant gaat vaak ook onzekerheid schuil, en angst om te falen en niet te voldoen aan de eigen hoge verwachtingen. Praat jij wel eens over de vragen waar jij, en waarschijnlijk veel meer Millennials mee worstelen? Prestatiedruk, keuzestress, tinder liefde; wat zou je daar over zeggen tegen iemand die je nog nooit eerder hebt gesproken?

  • Suus van den Akker (1982) is illustrator, cartoonist en live tekenaar. Zij maakte de karakteristieke illustraties voor ‘Het Millennial Manifest’ en zorgt voor de (humoristische) reflectie door live mee te tekenen en zo in a split second te reageren op wat er wordt gezegd.
  • Thijs Launspach (1988) is psycholoog en hij werkt als docent aan de UvA. Hij kreeg onlangs veel media-aandacht door zijn college over burn-outs bij millennials, waarin hij uiteenzette hoe je je kunt wapenen tegen stress.
  • Emma Westermann (1982) is als documentairemaker onder andere bekend van ‘Generatie Nooitgenoeg’ (2011) en ‘U kunt nog stemmen’.
  • Aik Kramer (1980) werkt als bemiddelaar en jongerencoach. Hij schreef eerder o.a. ‘Quarterlife’, samen met Thijs Launspach.Na afloop is het ‘Millennial Manifest’ te koop.

Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out? Luister hier naar het college van één van de auteurs van het Millennial Manifest: Thijs Launspach.

donderdag 9 nov 2017, 20.00
IJ Zaal
Deze 114 mensen waren aanwezig