Creatieve Industrie

Eigenzinnig design van eigen bodem

Magazine talkshow met Noa Verhofstad, Kranen/Gille, Floris Wubben en SILO.
donderdag 15 jun 2017, 20.00
do 15 jun 2017, 20.00
Grote zaal

Voor de tiende keer organiseert Dutch Design Daily een live avond over Dutch Design waarin een greep wordt gedaan uit het brede archief van het online platform dutchdesigndaily.com. Vier uiteenlopende presentaties geven een inkijk in het werkproces en vertellen het verhaal over creatieve bevlogenheid en eigenzinnige oplossingen.

Studio Noa Verhofstad

Na een korte carrière in de theaterwereld besloot Noa Verhofstad zich te richten op het maken van staged photography. Haar werkmethode is exceptioneel; haar composities zijn een combinatie van handgemaakte objecten, installaties en fotografie. Het werk is zeer gedetailleerd, waarbij ze gebruik maakt van diverse technieken en materialen. Haar installaties en beelden werken betoverend en vervreemdend tegelijk en worden vaak getoond in een dramatische, surrealistische en filmische setting.

Kranen/Gille

In 2007 ontwerpen Jos Kranen en Johannes Gille de stoel A Forest Chair. Nog datzelfde jaar wordt de stoel getoond op designbeurzen in Milaan en Miami. Een vliegende start voor het design duo Kranen/Gille, dat in de daaropvolgende jaren vanuit hun studio in ’s‑Hertogenbosch met succes werkt aan een eigenzinnig oeuvre. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum was er tot en met half mei in Het Noordbrabants Museum een museale solotentoonstelling over het tweetal. Een mix van prototypes, vrij werk en producten voor design labels illustreerden de hoogtepunten en ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar.

Studio Floris Wubben

Floris Wubben is productontwerper. Met eigen gebouwde machines ontwikkelt hij eigenzinnige keramische producten. De low-tech machines leveren een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van zijn ontwerpen. De natuur is een terugkerend thema in zijn werk. De combinatie van materiaalgebruik en de invloed van de ontwerper op het ontwikkelproces is een belangrijk uitgangspunt. Zijn werk wordt wereldwijd in diverse winkels en kunstgaleries verkocht. Vorig jaar werd Floris geselecteerd voor een residentie in Japan. Welke invloed heeft deze ervaring gehad op zijn ontwikkeling als ontwerper en op zijn huidige werk?

SILO

SILO is een ontwerpbureau uit Den Haag gespecialiseerd in branding, communicatie en design. SILO maakte een vliegende start in 2008, precies voordat de crisis uitbrak. De eerste opdrachtgever was Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam, waar zij tot op de dag van vandaag nog voor werken. Inmiddels volgden veel opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren, en grossiert het bureau in design awards. Onlangs werd het bureau onderscheiden als European Design Agency of the Year. Grafisch ontwerper Sjoerd Koopmans vertelt hoe je met ontwerp meerwaarde kunt creëren in de publieke ruimte.

donderdag 15 jun 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 78 mensen waren aanwezig