Global Trends

Eerste Hulp bij Klimaatverandering

Mag het ook leuk zijn? Een avond met comedy, klimaat en karaoke.
woensdag 27 jun, 20.00
wo 27 jun, 20.00
Studio
Reageer

We staan aan de vooravond van de grootste transitie in de geschiedenis. De grootste uitdaging op dit moment is echter niet de techniek. Het is de mens en zijn motivatie. En om die op te krikken, is meer lol onontbeerlijk. vindt Anabella Meijer. Wat gebeurt er als je wetenschapscommunicatie lardeert met cartoons en grappen? En in plaats van alleen te luisteren, ook met elkaar in gesprek gaat over dit heikele onderwerp? Dan krijg je dus Eerste Hulp Bij Klimaat Verandering (EHBKV), waarbij we lachen om klimaat, met elkaar het gesprek aan gaan en last but not least: klimaatkaraoke.

Cartoonist en comedienne-in-spe Anabella Meijer trapt af met een verhaal over hoe je klimaatverandering sexy maakt. Bianca van Walbeek verzorgt een interactieve workshop met tips voor een goed klimaatgesprek en leert hoe je je eigen voetafdruk vermindert terwijl je je eigen handafdruk vergroot. Singer Songwriter Florian Wolff zet tenslotte met zijn gitaar en stem de zaal op zijn kop.

I want to break freeeheee. I want to breaaaak freeee. I want to break free from you oil and you gas and the mess that you leaaaaaavveee. I want to break free.

Eerste Hulp Bij Klimaat Verandering (EHBKV)

Klimaatverandering is heftig, complex en ongrijpbaar. Veel mensen denken: ‘Wat kan IK nou doen?’ En terecht! EHBKV geeft je de kennis en tools om aan de slag te gaan met klimaatverandering. Op een energieke, inspirerende en bij vlagen hilarische manier. Want klimaatverandering kan ook leuk zijn. Dit najaar komt er daarom een bijbeborend boek uit. Het enige boek over klimaatverandering… waar je BLIJ van wordt. Tot 5 juli 2018 kun je via Voordekunst de makers steunen om het vóór de Dag van de Duurzaamheid (10/10/2018) van de persen te laten rollen.

woensdag 27 jun, 20.00
Studio
Deze 34 mensen waren aanwezig