De Stad
PvdA organiseert:

Eerlijk werk in Amsterdam

In de Amsterdamse toeristen- en horecabranche wordt hard gewerkt. Hoe zijn hier de werkomstandigheden?
dinsdag 17 jan 2017, 20.00
di 17 jan 2017, 20.00
Workspace

Ieder jaar bezoeken 17 miljoen mensen de stad Amsterdam. Dagjesbezoekers, internationale toeristen. Een enorm aantal. Uit de cijfers blijkt dat er ongeveer 60.000 medewerkers in de toeristenbranche werkzaam zijn. Bezoekers zorgen dus voor werkgelegenheid en een bloeiende toeristische sector. Maar niet iedere Amsterdammer plukt evenredig de vruchten van dit economisch succes.

In de Amsterdamse toeristen- en horecabranche wordt hard gewerkt. De omstandigheden zijn echter niet altijd ideaal: te vaak zijn banen in de toeristische sector op oproepbasis, met lange werkdagen en tegen lage lonen. Daarnaast zijn er ook misstanden te betreuren. Schoonmakers die minder dan het minimumloon betaald krijgen. Barmedewerkers die overuren niet betaald krijgen. Te lange uren en onvoldoende werkzekerheid. Maar ook hotels die tegen dumpprijzen schoonmaak inkopen. Of wat te denken van slechte arbeidsvoorwaarden op riviercruiseboten waarvan er steeds meer Amsterdam aandoen.

We gaan in gesprek met werkgevers en werknemers. Hoe is de situatie op de werkvloer? Hoe zorgen we dat de werksituatie concreet verbetert? Hoe geven werkgevers het goede voorbeeld? Is er voldoende toezicht? Wat moet de rol van het stadsbestuur zijn? Hebben consumenten zelf ook invloed?

dinsdag 17 jan 2017, 20.00
Workspace
Deze 20 mensen waren aanwezig