De Stad

Nieuwe feiten en cijfers

GGD Amsterdam presenteert, als onderdeel van de gezondheidsmonitor, de nieuwe feiten en cijfers over het fenomeen eenzaamheid in onze stad.
dinsdag 16 mei 2017, 20.00
di 16 mei 2017, 20.00
Grote zaal

Eenzaamheid is een probleem in Amsterdam, dat blijkt uit de cijfers. Een eerste Snapshot verkenning van de gemeente Amsterdam laat zien wat eenzaamheid in Amsterdam is, wie er eenzaam zijn, waar ze terecht kunnen en dat praktijk en wetenschap samen verschil kunnen maken. De nieuwe Amsterdamse Gezondheidsmonitor van de GGD geeft ons de meest actuele cijfers over eenzaamheid in Amsterdam. Met verschillende experts gaan we in gesprek over de nieuwe cijfers en trends met betrekking tot eenzaamheid in onze stad.

  • Wethouder Eric van der Burg is bestuurlijk opdrachtgever voor de Aanpak Eenzaamheid. Hij vertelt waarom het belangrijk is voor Amsterdam om actief met dit onderwerp aan de slag te gaan.
  • Arnoud Verhoeff is hoofd van de afdeling Epidemiologie, Gezondheidsbevordering & Zorginnovatie bij GGD Amsterdam. Hij presenteert de eenzaamheidscijfers uit de nieuwe gezondheidsmonitor.
  • Marijke Andeweg is Eenzaamheidsregisseur voor de gemeente Amsterdam. Zij geeft vorm aan de Aanpak Eenzaamheid en geeft waar nodig een inhoudelijke toelichting op de aanpak.
  • Theo van Tilburg is hoogleraar sociologie en sociale gerontologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in het thema eenzaamheid.
  • Rick Kwekkeboom werkt voor het lectoraar Community Care aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich onder andere op grootstedelijke (gezondheids)zorg vraagstukken en informele zorg.
  • Vanuit het publiek, bevragen we onder anderen met Peter de Lange van de Lucas Community en Nyamad Moenna van stichting Samenwonen Samenleven over de situatie in Nieuw-West.

Met deze sprekers, de partners uit het eenzaamheidsnetwerk die hebben meegewerkt aan de Snapshot en alle mensen en partijen die zich willen verbinden aan de eenzaamheidsaanpak, gaan wij in gesprek over eenzaamheid in Amsterdam.

Eenzaamheid pakken we samen aan. Bouw mee aan een gezamenlijke aanpak!

dinsdag 16 mei 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 141 mensen waren aanwezig