De Stad
!WOON presenteert:

Wat is nou eigenlijk een wooncoöperatie? *VOL*

Basiscursus voor bewoners die zélf in hun woonbehoefte willen voorzien en interesse hebben in wooncoöperaties.
Gratis, extern reserveren
dinsdag 10 dec 2019, 19.30
di 10 dec 2019, 19.30
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

In deze avondcursus maak je kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. Welke vormen zijn er en wat is belangrijk bij het vormgeven en starten van een initiatief? Hoe richt je een wooncoöperatie op?

De wooncoöperatie is in opkomst. Steeds meer bewoners hebben interesse in de wooncoöperatie en nemen het initiatief om in zelforganisatie het wonen vorm te geven. Ook in het regeerakkoord is de wooncoöperatie als gat tussen huren en kopen opgenomen. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er?

Heb je interesse in de wooncoöperatie, maar weet je nog niet precies hoe jouw toekomstig initiatief eruit ziet en wil je gewoon eens kennismaken met het fenomeen wooncoöperatie? Meld je dan aan voor de cursus.

Programma:

  • Kennismaken met de wooncoöperatie
  • Vormen van wooncoöperaties
  • Wetgeving en financiering
  • Hoe krijg ik een wooncoöperatie

Deze cursus richt zich in de eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met Clemens Mol.

Gratis, extern reserveren
dinsdag 10 dec 2019, 19.30
New Metropolis NW