De Stad

Een kijkje in de keuken

Wat zijn de nieuwste duurzame ontwikkelingen in keukenland?
Toegang vanaf € 5
woensdag 8 nov 2017, 20.00
wo 8 nov 2017, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Van sterrenrestaurant tot buurtcafé: er is altijd een kok die de scepter zwaait over de keuken. Welke keuzes maken ze? Samenwerken met de groothandel of toch een boer uit de buurt? En nemen ze duurzaamheid met een korreltje zout of wordt de hele keten naar de keuken gecontroleerd? We gaan in gesprek met koks, cateraars en recensenten. Wat zijn de nieuwste duurzame ontwikkelingen in keukenland?

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met koks, recensenten en de mensen achter de grote ketens. Hoe kiest Sander Uitdehaag – de kok van Pakhuis de Zwijger de producten waar hij mee kookt? En als je af en toe voor 300 man kookt, hoe kan je dan toch met een lokale producent samenwerken? Daarna schuift Nel Schellekens aan. Nel had haar eigen restaurant, waar ze bijna uitsluitend met spullen uit de buurt werkte. Hoe houd je dat vol, en hoe zit het eigenlijk met vrouwelijke chef-koks? Tot slot spreken we Laura de Grave, auteur van het Amsterdam Kookboek. Als culinair journalist kwam ze voor dit boek in alle interessante Amsterdamse keukens, van nouveau cuisine tot ouderwets ambacht. Wat viel haar daar op?

Spijkers met Koppen

Met je restaurant verspilling tegengaan: Lucas Jeffries is chef-kok van Instock. Hij deelt zijn bevindingen over het koken met verspilling en deelt wat tips en tricks over het koken met producten die “over” zijn. 

Food Battle

Tijdens deze editie van de Food Battle gaan twee koks met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee. David Deijman is kok bij Choux – en filosoof – en heeft bij het restaurant een stadstuin gerealiseerd waarvan de producten in het restaurant gebruikt worden. Marnix Benschop & Alexander Wong kookten eerder in gerenommeerde wereldzaken en slaan nu de handen ineen. Met hun progressieve Chinese keuken willen ze de smaak van China terugbrengen naar Chinatown in Rotterdam. 

Persoonlijke Noot

Bij elke editie van Als Warme Broodjes is er een persoonlijke noot. Dat is een voorgedragen column van Peter Buurman. Want hij eet ook wel eens wat, en dat laat hem niet onberoerd. Verder schrijft Peter voor de Speld.

Toegang vanaf € 5
woensdag 8 nov 2017, 20.00
IJ Zaal
Deze 72 mensen waren aanwezig