De Stad

Een duurzame maatschappij

Op zoek naar de zekerheden van de toekomst met Dirk Holemans
woensdag 19 apr 2017, 19.30
wo 19 apr 2017, 19.30
Expo
Reageer

Hoe ziet een sociaal ecologische samenleving eruit? Hoe produceren we ons voedsel en energie en hoe we verplaatsen we ons morgen; het zal allemaal anders zijn! Durven we de zekerheid van de huidige maatschappij in te ruilen voor de zekerheid van de toekomst? En hoe ziet die zekerheid eruit? Wie zorgt er voor dat niemand buitengesloten wordt en is er aansprakelijk wanneer het mis gaat? Het is tijd om de dialoog over nieuwe vrijheid en zekerheid in de samenleving te voeren. Dirk Holemans neemt ons mee in de geschiedenis van vrijheid en zekerheid en verkent op een interactieve manier samen met ons de zekerheid van de toekomst.

vrijheid-zekerheid-cover

In het boek Vrijheid en Zekerheid duidt Dirk Holemans een samenleving die de paradox van deze tijd aan pakt. Want vrijheid en zekerheid hebben nog weinig te maken met het behoud van onze huidige wereld. Tijdens de welvaartsstaat vanaf de jaren ‘50 waarin burgers van toenemende vrijheid genoten zorgde de overheid voor zekerheid. Vanaf de jaren ‘80 maakte de neoliberale markt van vrijheid en zekerheid weer individuele projecten en volgens Holemans ontwikkelt er zich nog eens ruim dertig jaar later een derde tijdperk: de sociaal-ecologische samenleving.

Over Dirk Holemans

Dirk Holemans is een Belgisch politicus en publicist, coördinator van de sociaalecologische denktank Oikos en hoofdredacteur van het gelijknamig tijdschrift. Eerder schreef hij het boek “Mensen maken de stad: bouwstenen voor een sociaalecologische toekomst”.

woensdag 19 apr 2017, 19.30
Expo
Deze 37 mensen waren aanwezig