De Stad

Een duurzame maatschappij

In gesprek met Dirk Holemans n.a.v. zijn boek over de radicale evolutie naar een duurzame maatschappij.
Gratis toegang
woensdag 19 apr, 19.30
wo 19 apr, 19.30
Expo
Reageer

Tijdens de welvaartsstaat vanaf de jaren ‘50 waarin burgers van toenemende vrijheid genoten zorgde de overheid voor zekerheid. Vanaf de jaren ‘80 maakte de neoliberale markt van vrijheid en zekerheid weer individuele projecten en volgens Dirk Holemans ontwikkelt er zich nog eens ruim dertig jaar later een derde tijdperk: de sociaal-ecologisch samenleving. Dirk vertelt ons tijdens deze Urban Books over het derde tijdperk waar we ons in bevinden. Na zijn boekpresentatie gaan we met hem in gesprek.

vrijheid-zekerheid-coverOver het boek

In het boek Vrijheid en Zekerheid duidt Dirk Holemans een samenleving die de paradox van onze tijd aan pakt. Want vrijheid en zekerheid hebben nog weinig te maken met het behoud van onze huidige wereld. En hoe we ons morgen verplaatsen, voedsel produceren of energie opwekken, alles zal anders zijn.
Dirk Holemans is een Belgisch politicus en publicist, coördinator van de sociaalecologische denktank Oikos en hoofdredacteur van het gelijknamig tijdschrift. Eerder schreef hij “Mensen maken de stad: bouwstenen voor een sociaalecologische toekomst”

Met in dit programma onder anderen

Gratis toegang
woensdag 19 apr, 19.30
Expo
Reserveer
Deze 4 mensen zijn aanwezig