Creatieve Industrie

Een blik op de zorgzame stad

Tien winnende inzendingen van de fotowedstrijd 'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar'.
vrijdag 1 jun, 12.00
vr 1 jun, 12.00
Reageer

Hoe leg je zorgzaamheid in de stad vast? Dat is de uitdaging van een nieuwe fotocompetitie, opgezet door fotografie-app Morning Amsterdam en De Regenboog Groep. Het thema van de wedstrijd is 'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar': de opdracht die wijlen burgemeester Eberhard van der Laan naliet aan Amsterdam en al zijn inwoners. Alle fotografen, van amateur tot professional, worden uitgedaagd om hun perspectief op de zorgzame stad te laten zien.

De jurering is in handen van Ernst Coppejans, portret- en documentairefotograaf en winnaar van de Zilveren Camera 2014, Daniel Cohen, portretfotograaf en o.a. werkzaam voor Het Parool en De Volkskrant, en Annet de Graaf, dé iPhone-fotograaf van Nederland. Uit alle inzendingen kiezen zij de tien meest bijzondere beelden die geëxposeerd worden in Pakhuis de Zwijger.

De tien winnende foto’s worden gesigneerd en online verkocht in gelimiteerde oplage. Alle opbrengsten gaan naar De Regenboog Groep.

© Bas Alderliefste

De Regenboog Groep

De Regenboog Groep is een echte Amsterdamse organisatie die opvang aan dak- en thuislozen biedt en hulp biedt aan Amsterdammers in (sociale) armoede. Of je nu op straat leeft, de deur nooit uitkomt of diep in de schulden thuis zit; De Regenboog Groep biedt Amsterdammers kansen. Dagelijks gaan honderden vrijwilligers voor hen aan de slag. De Regenboog Groep steunt en coacht jaarlijks ruim 5.000 mensen door de inzet van deze vrijwilligers.

De winnende inzendingen én de online verkoop vind je hier.