De Stad

Een autoluwe zomer

Hoe ervaart Amsterdam de nieuwe autoroutes in de binnenstad?
maandag 10 sep 2018, 20.00
ma 10 sep 2018, 20.00
IJ Zaal

Op 22 juli werd gelijk met de opening van de Noord/Zuidlijn werd het nieuwe hoofdnet auto ingevoerd in de Amsterdamse Binnenstad.
Vanaf toen kunnen automobilisten niet meer doorrijden voor Amsterdam Centraal. Dit was een langgekoesterde wens van de gemeenteraad, maar hoe is het de tijdens de zomer bevallen? Is de door de tegenstanders verspelde chaos uitgekomen? En wat is de volgende stap? Hoe staat het met de leefbaarheid van de Stadhouderskade en de Nassaukade? Samen met experts en politici gaan wij op zoek naar antwoorden.

Minder auto’s op de Dam en meer op de Stadhouderskade, dat lijkt de voorzichtige tussenstand van een autoluwe zomer. Op 4 mei schreef het NRC Handelsblad over een onderzoek naar de meest vervuilde plekken in Amsterdam, daaruit kwam de Weesperstraat en de Stadhouderskade als bijzonder smerig naar voren. Maar juist die straten krijgen extra verkeer te verduren als gevolg van de nieuwe doorgaande routes voor de auto. En hoe gaat het op nu de grachten? Welke maatregelen neemt de Gemeente om sluipverkeer tegen te gaan?

We beginnen met een keynote van Walther Ploos van Amstel en Anne Knol.
Daarna zal de gemeente de resultaten van een autoloze zomer toelichten.
Na een interview met gemeenteraadslid Zeeger Ernsting gaan we met de gasten en de zaal in gesprek.

De column van deze avond is van Pascal van Noort. Hij gaat spreken over een stad zonder stoep, over de inrichting van de autoluwe stad.

maandag 10 sep 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 47 mensen waren aanwezig