De Stad

E-health in de jeugdzorg

Ervaar de toekomst en beleef innovatie in de jeugdzorg op dit mini-festival.
dinsdag 23 jan 2018, 20.00
di 23 jan 2018, 20.00
IJ Zaal & Studio

Een kansrijk leven voor jongeren en gezinnen door radicaal nieuwe oplossingen te creëren en daarmee jeugdhulp overbodig maken. Dát is de missie van Garage2020. Tijd om naar de resultaten te kijken. Maak kennis met vernieuwende projecten in de jeugdzorg en loop rond op de playground XXL om innovatieve tools te zien, voelen en ervaren.

IJsfontein en Transavia

IJsfontein en Transavia zullen beide een vertellen hoe digitale toepassingen kunnen worden ingezet in de jeugdzorg. Zo ontwerpt IJsfontein tools om spelend (digitaal) leren mogelijk te maken. Denk aan een serious game of gamification traject voor de training van personeel of een interactieve belevenissen voor musea. Transavia vertelt hoe het best een vakantiereis met het gezin kan worden ontworpen. Wat kan je jeugdhulp daarvan leren?

Street Temptations

Wat in de echte wereld niet kan, kan in de virtuele wereld wel. Dat geeft ook de jeugdzorg ontzettend veel mogelijkheden. Street Temptations is een project waarbij jongeren door middel van VR-brillen in een wereld stappen waar zij geconfronteerd worden met hun verleidingen. Na deze virtuele ervaring volgt een gesprek, welke keuzes heb je gemaakt, welke keuzes heb je nu en hoe ga je met deze keuzes om?

©Sergey Galyonkin via flickr.com

Leren omgaan met stress door bio-feedback

Stress komt veel voor onder jongeren. Het project Yuno probeert jongeren bewust te maken van stress. De stress wordt gemeten met een Spire; een steentje waarin elektronica zit. Deze Spire meet de gemoedstoestand: wanneer is iemand gestresst en waarvan wordt hij of zij kalm? Door middel van deze bio-feedback worden patronen zichtbaar waardoor een copingstrategie kan worden opgesteld.

dinsdag 23 jan 2018, 20.00
IJ Zaal & Studio
Deze 141 mensen waren aanwezig