De Stad

Stromen door de stad

Over veranderingen in de wereld van transport en logistiek in relatie met de haven en de stad.
maandag 12 jun 2017, 19.30
ma 12 jun 2017, 19.30
IJ Zaal
Reageer

Cadeaus, avondeten, materiaal om nieuwe huizen te bouwen: pakket-, goederen- en vrachtvervoer is overal in Amsterdam. En dit groeit alleen maar. Door het gemak waarmee we op internet dingen bestellen, maar ook omdat we als stad groeien en flink aan het bouwen zijn. Bevoorrading is essentieel voor een stad, we kunnen niet zonder. Maar we moeten het wel in goede banen leiden. De stad slibt al aardig dicht. Welke rol kan de haven als hét grote logistieke knooppunt van onze stad hierin betekenen?

Moeten we goederenvervoer over water nieuw leven inblazen? Gaat nieuwe technologie ons helpen? En hoe kunnen we slimmer gebruik maken van de beperkte ruimte in de stad?

Op deze avond krijg je een beter beeld van welke vracht de haven binnenkomt en welke weg deze verder aflegt naar het achterland en de stad. We schetsen de laatste trends binnen de wereld van logistiek en transport, zoals digitalisering en een veranderend consumentengedrag, en hoe deze ontwikkelingen invloed hebben op vervoerstromen in de regio Amsterdam. In het bijzonder kijken we naar de stedelijke distributie. Samen met het havenbedrijf, experts en publiek werken we aan de ontwerp-vraag hoe we verdere groei van vervoer mogelijk kunnen maken én tegelijkertijd de leefbaarheid en bereikbaarheid in de stad kunnen verbeteren.

maandag 12 jun 2017, 19.30
IJ Zaal
Deze 59 mensen waren aanwezig