De Stad

Stromen door de stad

Over veranderingen in de wereld van transport en logistiek in relatie met de haven en de stad.
Gratis toegang
maandag 12 jun, 19.30
ma 12 jun, 19.30
Kleine zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Onze economie verandert snel en de logistiek verandert mee. Steden worden drukker, leveringen worden kleiner, en de invloed van nieuwe technologieën zoals robots en zelfrijdende voertuigen zal ingrijpend zijn. Hoe al die ontwikkelingen in elkaar grijpen en effect hebben op de vervoersstromen zowel binnen de haven als in de stad, daarover gaat deze derde aflevering van De Amsterdamse Haven.

De haven van Amsterdam is één van de grootste logistieke knooppunten van Europa. Dagelijks komen hier honderden zeeschepen, binnenvaartschepen, vrachtwagens en treinen samen om goederen en producten naar hun eindbestemming te vervoeren. Dit kan een kolencentrale in het Ruhrgebied zijn, het Foodcenter aan de Jan van Galenstraat, maar ook een bewoner van de stad die online een trui heeft besteld.

De vraag is hoe de vervoersstromen door bijvoorbeeld digitalisering er uit gaan zien. Bestaan bepaalde stromen over enkele jaren überhaupt nog wel en welke nieuwe stromen moeten we nog verwachten? En de vervolgvraag: wat betekenen deze veranderingen voor het uiterlijk en de ontwikkeling van de stad en de haven?

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Gratis toegang
maandag 12 jun, 19.30
Kleine zaal
Reserveer
Deze 22 mensen zijn aanwezig