Global Trends
Boekpresentatie

Donald Trump is niet gek

In gesprek over Donald Trump en de Amerikaanse verkiezingen van 2020 met Amerika-deskundigen Maarten Kolsloot en Victor Vlam.
woensdag 6 nov 2019, 20.00
wo 6 nov 2019, 20.00
IJ Zaal

Amerika staat in brand. Het onderzoek naar de afzettingsprocedure van Donald Trump komt op gang, ondanks de eerdere weigering van het Witte Huis om hieraan mee te werken. Een constitutionele crisis lijkt onderweg te zijn. Welke invloed hebben deze ontwikkelingen op de presidentsverkiezingen van november 2020? En hoe kijken we hiernaar vanuit de rest van de wereld? Aan de hand van het nieuwe verkiezingsboek ‘Donald Trump is niet gek’ van Maarten Kolsloot en Victor Vlam gaan we hierover in gesprek.

© Uitgeverij De Kring

Donald Trump is niet gek

Amerika-deskundigen Maarten Kolsloot en Victor Vlam geven in hun nieuwe boek ‘Donald Trump is niet gek’ een kijkje achter de schermen van het Amerikaanse verkiezingscircus. Zal Trump worden herverkozen, en zo ja, hoe? Op welke manier bouwt het circus op naar het moment suprême, inclusief de spanning, chaos, intriges en de ontknoping? Een uitleg van het systeem, een terug- en vooruitblik, een analyse van de rol van media en geld, het veranderende kiezersgedrag, sterke verhalen over obscure kandidaten en treurige campagnebijeenkomsten komen allemaal voorbij. Het boek Donald Trump is niet gek verschijnt op donderdag 31 oktober 2019.

Wat gaan we doen?

Tijdens het programma gaan we in gesprek over de Amerikaanse verkiezingen.

  • Met Maarten Kolsloot en Victor Vlam, auteurs van Donald Trump is niet gek, gaan we in gesprek over het boek en blikken we vooruit naar de verkiezingen van 2020. Wat kunnen we verwachten?
  • Vervolgens gaan beide auteurs met Roderick Veelo, politicoloog, journalist en columnist RTL Z, in gesprek over Trump, zijn volgers en zijn vijanden. Waarin heeft Trump gelijk, en waarin niet? Wie zijn de hoofdrolspelers in de impeachment procedure? En welke invloed heeft dit op de verkiezingen van 2020?
  • Tot slot schuift Bertine Moenaff, Amerika-kenner en oud-commentator van de Amerikaanse politiek, aan en gaan we in gesprek over de campagnes in de VS. Hoe wordt er campagne gevoerd door de verschillende kandidaten?
woensdag 6 nov 2019, 20.00
IJ Zaal
Deze 85 mensen waren aanwezig