Creatieve Industrie

Dominic Hawgood, Marcelo Brodsky, Docking Station e.a.

De staat van de fotografie met twee gevestigde internationale beeldmakers en bijzondere Nederlandse gasten.
vrijdag 13 sep 2019, 20.00
vr 13 sep 2019, 20.00
Grote zaal

Een gloednieuwe editie van De Donkere Kamer live! Verwacht sneak previews van gevestigde beeldmakers die de grenzen van het medium fotografie opzoeken, nieuwe projecten van jonge makers die hun ideeën pitchen, een beeldcolumn en verhalen van experts uit het veld.

Wat kan je verwachten?

  • Dominic Hawgood vertelt over zijn site-specifieke installatie in FOAM, Casting Out the Self. In deze installatie verbindt hij de rituelen van de spiritualiteit met de ‘rituelen’ van de digitale praktijk. Met een mix van o.a fotografie, computer graphics, dimethyltryptamine, 3D -rendering en LED verlichting maakte hij deze unieke tentoonstellingsinstallatie. Hoe en waarom gebruikt Hawgood deze technieken en daagt hij het medium fotografie uit?
  • En een unieke sneak preview van het nieuwste werk van Marcelo Brodsky! Brodsky presenteert de Provo series die in première gaan op UNSEEN, een week na deze editie. Het project kwam tot stand in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam. Ook praten we over zijn eerdere sociaal geëngageerde projecten waaronder Buena Memoria.
  • De twee oprichters van Docking Station, Anais Lopez & Marga Rotteveel, vertellen over de performance van hun docker Jordi Ruiz Cirera, The United Soya Repunblic, het nieuwe programma 2020 en het nieuwe huis.
  • Linda Stulic deelt haar vakgeheimen in de Tips & Tricks rubriek. Wat zijn de do’s en don’ts van deze succesvolle fotograaf?
  • Basje Boer presenteert de beeldcolumn van de avond.
  • Uiteraard niet te missen: de drie pitchers! Drie talenten pitchen in 3 minuten een eigen project waarvoor zij een financiele bijdrage nodig hebben.
vrijdag 13 sep 2019, 20.00
Grote zaal
Deze 130 mensen waren aanwezig