De Stad

Doelgroepenvervoer

Hoe maken we het Amsterdamse verkeer toegankelijk voor iedereen?
woensdag 7 nov 2018, 14.00
wo 7 nov 2018, 14.00
Grote zaal

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een ritje met de tram of de metro. We steken een druk kruispunt over om toch nog de tram te halen en we lopen wat sneller over de roltrap naar het perron van de metro. Toch is dit voor veel Amsterdammers helemaal niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wanneer zij een beperking hebben. Deze stadgenoten zijn daarom vaak aangewezen op het doelgroepenvervoer, dit is vaak trager en niet flexibel. Daarom vragen wij ons af; hoe ziet de toekomst van doelgroepenvervoer in Amsterdam eruit? Hoe maken we mobiliteit toegankelijk voor iedereen? Samen met verkeerskundige en hoogleraar Karel Martens en schrijver en caberetier Vincent Bijlo en vele anderen gaan wij op zoek naar antwoorden.

We beginnen de stadsconferentie met de keynotespeech van Karel Martens, als associate professor verbonden aan Technion – Israel Institute of Technology in Haifa en de Radboud Universiteit in Nijmegen, en auteur van het boek ‘Transport Justice, designing fair transportation systems’. Hij zal ingaan op de principes van een rechtvaardig transportsysteem. Daarna spreekt Vincent Bijlo over het belang van de toegankelijkheid van het verkeer voor een inclusieve samenleving.

Verder spreekt Marc van Gemert, procesmanager Autoluw van de gemeente Amsterdam over het belang van een inclusief vervoerssysteem en hoe dit te realiseren.

Verder zijn er pitches van verschillende initiatieven uit Amsterdam en omgeving. Zoals de OV-coach en de tactiele haltekaart.

De Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een gelijkvloerse toegang tot een rolstoelvriendelijk toilet.

woensdag 7 nov 2018, 14.00
Grote zaal
Nog 91 plaatsen beschikbaar