De Stad
Stadsconferentie

Doelgroepenvervoer

Toegankelijk vervoer voor alle Amsterdammers
Gratis, extern reserveren
woensdag 7 nov, 13.00
wo 7 nov, 13.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een ritje met de tram of de metro. We steken een druk kruispunt over om toch nog de tram te halen en we lopen wat sneller over de roltrap naar het perron van de metro. Toch is dit voor veel Amsterdammers helemaal niet vanzelfsprekend en zij zijn daarom vaak aangewezen op het doelgroepenvervoer, dit is vaak trager en niet flexibel. Daarom vragen wij ons af; hoe ziet de toekomst van doelgroepenvervoer in Amsterdam eruit? Hoe maken we mobiliteit toegankelijk voor iedereen. Samen met Sharon Dijksma, Karel Martens en vele anderen gaan wij op zoek naar antwoorden.

We beginnen de stadsconferentie met de speech en openingswoord van wethouder Sharon Dijksma. Zij zal ingaan op het afronden van het programma Doelgroepenvervoer van de Gemeente Amsterdam en de toekomstige plannen van de gemeente om de toegankelijkheid van het Amsterdamse vervoer verder te vergroten.

Daarna volgt de keynotespeech van Karel Martens, als associate professor verbonden aan Technion – Israel Institute of Technology in Haifa en de Radboud Universiteit in Nijmegen, en auteur van het boek ‘Transport Justice, designing fair transportation systems’. Hij zal ingaan op de principes van een rechtvaardig transportsysteem.

Verder spreken Marc van Gemert, procesmanager Autoluw van de gemeente Amsterdam en Tijs Roelofs, head of Innovation programs bij CTO-office, ook van de gemeente Amsterdam, elkaar over het belang van een inclusief vervoerssysteem en hoe dit te realiseren.

Verder zijn er pitches van verschillende initiatieven uit Amsterdam en omgeving. Zoals de OV-coach en de tactiele haltekaart.

De Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een gelijkvloerse toegang tot een roelstoelvriendelijk toilet.

Programma

12.30

Inloop en registratie
Receptie, Pakhuis de Zwijger

13.00

Lunch
Foyer Grote Zaal, Pakhuis de Zwijger

14.00

Start inhoudelijk deel van de Stadsconferentie Doelgroepenvervoer
Grote Zaal, Pakhuis de Zwijger

17.00

Afsluitende Borrel
Foyer Grote Zaal, Pakhuis de Zwijger

Gratis, extern reserveren
woensdag 7 nov, 13.00
Grote zaal
Reserveer