Global Trends

Doe Open! Festival

Met o.a. Evelien Tonkens, Steve Clare, Ronald Plasterk en Job Cohen.
Gratis, extern reserveren
maandag 18 mei 2015, 10.00 - 22.00
ma 18 mei 2015, 10.00 - 22.00
Hele pand

Doe Open! is een festival voor vernieuwende lokale bestuurders, ambtenaren, maatschappelijk initiatiefnemers en burgers. Een half etmaal in het teken van de Doe-democratie, Open Overheid, Lokale Democratie en financiële transparantie.

De tijd lijkt voorbij dat maatschappelijke vraagstukken werden beantwoord door regeringen of gemeentebesturen en enkel gecontroleerd door de volksvertegenwoordiging. Tussenkomst van maatschappelijke organisaties of burgerinitiatieven is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Burgers vragen om een bestuur dat ruimte geeft en voorwaarden schept voor initiatief. Binnen de overheid zelf groeit het besef dat je daarop alleen kunt aansluiten met een open houding, Open Data en open documenten over bijvoorbeeld begrotingscijfers of informatie over besluitvorming. De hartenkreet vanuit lokale bestuurders, ambtenaren en burgers is dan ook: Doe Open!

Luister naar inspirerende sprekers. Ga aan de slag in interactieve sessies. En neem, na een Open Data Douche, plaats op de sofa bij (ervarings)deskundigen om al je vragen voor te leggen.

Kijk hier de programma’s uit de grote zaal terug:


Gratis, extern reserveren
maandag 18 mei 2015, 10.00 - 22.00
Hele pand