Global Trends
De Haaien en BNNVARA presenteren

Docu: Weg met het bos (UITVERKOCHT)

Film & talk over de oprukkende sojateelt in Brazilië. Met presentator Sandra Korstjens, regisseur Michiel Cotterink en researcher Adelheid Kapteijn.
dinsdag 18 feb, 20.00
di 18 feb, 20.00
Grote zaal

'Weg met het Bos' is onderdeel van de documentaireserie over de Amazone die vanaf 23 februari bij BNNVARA te zien is. We gaan in gesprek met de makers en vertonen ook fragmenten uit de afleveringen over goudkoorts in Suriname en olievervuiling in Ecuador.

Afgelopen zomer stond de Amazone in brand. Het grootste regenwoud van de wereld. De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, kreeg de wind van voren. Reden voor de makers van de serie ‘De Amazone’ om op zoek te gaan naar de verhalen van de mensen daar.

Sandra Korstjens weet binnen te komen bij de soja telers en veeboeren die hun bedrijven langs de de weg door het bos, de ‘sojasnelweg’ steeds verder uitbreiden, richting Amazone. Ondanks het wantrouwen tegenover buitenlandse journalisten laten ze Sandra vol trots hun bedrijf zien en steken de loftrompet over de nieuwe president die het Amazone-gebied verder wil ontginnen.

Klimaatverandering bestaat niet voor ze. Er wordt volop geïnvesteerd in asfalt en overslaghavens, ten koste van de inheemse bevolking, die in hun voedselvoorziening worden bedreigd. Het bijzondere camerawerk toont de kaalslag in het regenwoud als een schokkende realiteit.

dinsdag 18 feb, 20.00
Grote zaal
Deze 228 mensen waren aanwezig