Global Trends
IDFA By Night 2019 5

Docu: Soyalism

Film over de gevolgen van de vlees-industrie voor mens en natuur.
maandag 8 jul 2019, 22.00
ma 8 jul 2019, 22.00
Plein

Welke gevolgen heeft de groeiende vraag naar vlees in China voor het Amazonegebied? Waarom worden boeren uit Brazilië naar Mozambique gelokt om daar soja te verbouwen? Op onder meer die vragen probeert deze klassieke onderzoeksdocumentaire het antwoord te vinden. De gehele keten van de varkensindustrie wordt gevolgd. Van enorme sojaplantages in het Braziliaanse regenwoud tot aan hypermoderne slachthuizen in China, waar een woordvoerder trots vertelt dat er maar liefst zeshonderd varkens per uur kunnen worden geslacht. De film beschrijft het systeem zoals dat in de Verenigde Staten ontstond en vervolgens geëxporteerd werd over de hele wereld.

Voor de liefhebbers is er ook en speciaal voorprogramma en storytelling avond van de Fifth Friday Sisterhood voorafgaand aan de film.

Waar bedrijven vroeger slechts één onderdeel van de keten voor hun rekening namen, heeft sinds de jaren zeventig een aantal machtige corporaties langzaam maar zeker de gehele industrie in handen genomen. Van de voedselvoorziening voor het vee, die voornamelijk uit soja bestaat, tot aan de slachthuizen en de distributie van het eindproduct. Door middel van interviews en animaties worden de desastreuze gevolgen voor mens en natuur van die alsmaar toenemende industrialisatie van de voedselindustrie inzichtelijk gemaakt.

  • Regie: Enrico Parenti en Stefano Liberti
  • Land: Italië
  • Jaar: 2018
  • Duur: 65 minuten
  • Taal: Diverse talen + Engelse ondertiteling

Van 8 t/m 12 juli is er voorafgaand aan IDFA by Night een barbecue op ons plein. We verzorgen een complete maaltijd met keuze uit vlees en vega voor €17,50 en een salade- en broodbuffet voor €12,50. Reserveren kan nu via reserveren@dezwijger.nl!

maandag 8 jul 2019, 22.00
Plein
Deze 120 mensen waren aanwezig