Creatieve Industrie

Docu screening + talk: The True Cost

Baanbrekende documentaire over de ware prijs van mode. Introductie door Charlie + Mary.
woensdag 16 mei 2018, 18.30
wo 16 mei 2018, 18.30
Circl
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats bij Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO.

'The True cost' is een verhaal over kleding. Het gaat over de kleding die we dragen, de mensen die ze maken en de impact die de industrie heeft op onze wereld. De prijs van kleding daalt al tientallen jaren, terwijl de kosten voor mens en milieu enorm zijn gestegen. De documentaire toont influencers als Stella McCartney, maar ook arbeiders in sloppenwijken en stelt ons de vraag: wie betaalt werkelijk de prijs van onze kleding? Charlie + Mary, conceptstore in de Pijp in Amsterdam en een agentschap voor duurzame merken, verzorgen de introductie.

True Cost

Gefilmd in landen over de hele wereld, van de helderste start- en landingsbanen tot de donkerste sloppenwijken, en met interviews met ’s werelds toonaangevende influencers, waaronder Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva, is The True Cost een ongekend project dat ons uitnodigt voor een reis die de ogen opent over de hele wereld en in de levens van de vele mensen en plaatsen achter onze kleding.

True Cost Credits

  • Jaar: 2015
  • Duur: 92 minuten
  • Regisseur: Andrew Morgan
  • Ondertiteling: Engelstalig

Charlie + Mary

Met een conceptstore in de Pijp in Amsterdam en een agentschap waarmee dit Amsterdamse mode bedrijf 10 True Fashion labels vertegenwoordigd in de Benelux, bewijzen Charlie + Mary al bijna 10 jaar dat je niet hoeft in te leveren op stijl als je kiest voor eerlijk en duurzaam geproduceerde mode. True Fashion is een definitie die Charlie + Mary in het leven hebben geroepen en staat voor mode, geproduceerd met respect voor vakmanschap en het gebruik van duurzame en innovatieve materialen en productiemethoden. Het gaat over de verhalen achter de kleding die we dragen; over de katoenboeren in India of juist dichterbij huis, maar ook de inspiratie van de designer en het DNA van een merk dat True Fashion maakt. True Fashion labels laten zo zien dat mode, ondanks dat het helaas een van de meest vervuilende en respectloze industrieën ter wereld is, wanneer het fair en duurzaam is ook bij kan dragen aan positieve ontwikkelingen en empowerment.

© Charlie + Mary

In 2016 organiseerde Charlie + Mary de Nederlandse première van de True cost in Pakhuis de Zwijger en was de grote zaal tot 2x toe uitverkocht. Daarnaast reisden zij door het land om deze film aan zoveel mogelijk mensen te vertonen.

woensdag 16 mei 2018, 18.30
Circl
Deze 45 mensen waren aanwezig