Global Trends
Mona van den Berg presenteert

Docu: Samen tegen Mensenhandel

Mensenhandel betreft niet slechts een politiek onderwerp maar is de verantwoordelijkheid van iedereen.
vrijdag 18 okt, 20.00
vr 18 okt, 20.00
IJ Zaal

Anno 2019 zijn er volgens schattingen 46 miljoen mannen, vrouwen en kinderen slachtoffer van moderne slavernij. 71 procent van de slachtoffers zijn vrouwen en meisjes. Slavernij wordt aangetroffen in 167 landen. Naar schatting zijn er jaarlijks tussen de 5000 en 7500 slachtoffers van alle vormen van mensenhandel in Nederland. De uitbanning van de slavernij lijkt soms een hopeloze zaak, maar toch moet de afschaffing van deze verborgen misdaad een prioriteit blijven. Vanwege deze verborgenheid is het vooral belangrijk om er bekendheid aan te blijven geven.

De voertaal in dit programma zal afwisselend Nederlands en Engels zijn.

Mona van den Berg
Werkt als freelance fotografe voor Trouw, de Volkskrant, Al Jazeera, The Guardian,Vrij Nederland, het Parool e.a, en tevens als documentairemaker.
Vanaf 2015 maakt zij onafhankelijke bijlagen voor Trouw, in ieder geval jaarlijks vier maal gekoppeld aan een dag vastgesteld door de Verenigde Naties. De bijlage “Samen tegen Mensenhandel” wordt op 18 oktober verspreid bij Trouw. Op haar website  staat een overzicht van alle bijlagen van de afgelopen jaren en de korte films.

Edith-Bernadette
Overlever van Mensenhandel. Ik ben seksueel uitgebuit. Nu ik er volledig uit ben gekomen zet ik mij in voor andere overlevers door middel van het voeren van gesprekken en geven van workshops die gericht zijn op het herkennen en erkennen van een ieders authentieke identiteit.

Want als jij niet weet wie je bent zullen anderen vertellen wat jij bent.

Esta Steyn-Jansen
Esta Steyn werkt al 8 jaar bij STT NL en zet zich met veel passie in tegen kinderarbeid en voor een eerlijk loon voor boeren in de chocolade industrie en voor preventie van seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland.

In samenwerking met organisaties die zich inzetten om mensenhandel tegen te gaan, is de bijlage en de documentaire tot stand gekomen. Dit zijn: CoMensha, FairWork, International Justice Mission, THDV, Fier, Leger des Heils, HVO Querido, Blijfgroep, Free a Girl, Sterk Huis, Spirit, Koraalgroep en Mensen met een Missie.

 

vrijdag 18 okt, 20.00
IJ Zaal
Deze 157 mensen waren aanwezig